- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Mucur Belediyesi Zabıta Ekipleri, Marketleri Denetledi

Mucur Belediye Başkanlığı Zabıta amirliği ekiplerince ilçemizdeki marketlerde denetleme gerçekleştirildi.
6502 sayılı Tüketici Haklarının Korunması ile ilgili kanun çerçevesinde Zabıta amirliği ekipleri tarafından yapılan denetimlerde etiket ve kasa fiyatının uyuşmaması, ambalâj ve etiket kontrolleri, gibi konularda denetimlerde bulunuldu. İş yeri denetimlerinde; kullanılan ve tüketime sunulan ürünlerin gramajları ve fiyatları gibi konular da dikkate alındı.
İlçemiz marketlerinde vatandaşlarımızın sağlığını ve maddiyatını güvence altına almak amacı ile hijyen ve artan döviz kurundan dolayı usulsüz fiyat etiketi koyulan ve raftaki fiyat etiketi ile kasadaki fiyat etiketi arasında fark bulunan işletmelere ise ceza yazıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mucur Zabıta amirliği ekipleri “Zabıta Müdürlüğümüzce yapılan rutin denetimler aralıksız sürdürülmektedir. Son olarak yaptığımız denetimler kapsamında da vatandaşlarımızın alışverişlerini piyasada devam eden fiyat istismarından etkilenmemeleri amacı ile ekiplerimizce oluşturulan gruplar halinde marketlerde etiket denetimi de yapıldı.” Denildi Haber: Mehmet B. Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir