- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

Mucur’lu Gençler Sabah Namazında Bir Araya Geldi

Sabah namazı bizim dirilişimizin anahtarıdır. Güneşi uyandırmadan uyanan bizler, dünyayı uyandıracak bir diriliğin hem burada hem de ötelerde sahipleri olarak yüceliriz. Bugünlerde bu mana öyle net ve berrak tebellür ediyor ki… Saf saf, cami cami, şehir şehir sabah namazı ile diriliyor, sabah namazı ile kendimizi buluyoruz.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Gençlik Merkezleri üzerinden düzenlenen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliği 81 ilde gerçekleşen programlarla camileri gençleştiriyor, milli ve manevi değerlerimizi gündemde tutup; gelecek nesillere sabah namazının insanı inşa noktasında ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Bakanlığa bağlı 81 ildeki 229 Gençlik Merkezi eş zamanlı olarak ülkemizin Kuzeyinden Güneyi’ne, Doğu’sundan Batı’sına belirlenen merkezlerde, gençleri sabah namazında buluşturup; birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutmayı, gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Bu anlamda gerçekleşen programlarda şimdiye kadar yüz binlerce genç sabah namazlarında buluşmuş, bu ruha ortak olmuştur.
“Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” programları bir diğer açıdan da devlet mekanizmasının gönüllü teşebbüste bulunduğuna işaret ediyor. İstatistiki, proje-program bazlı çıktılar yerine gençlerin camilerle, medeniyet okumalarıyla, milli ve manevi derslerle haşır neşir olmasını istiyor yetkililer. Bu husustaki gayelerinin “dert sahibi, varlığını ve yaşama amacını sorgulayan” bir nesil yetiştirmek olduğunu söyleyen GSB Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Topoğlu, “Bizim bir hayalimiz var. Vatan, bayrak, iman meselelerini dert edinmiş, bununla yaşayacak gençliğe ulaşmak istiyoruz. Biz “o genci” arıyoruz, bu yüzden de tüm gençlere dokunmamız lazım” şeklinde konuşarak, sabah namazı buluşmalarının temel felsefesini de özetlemiş oluyor.
“Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” projesi kapsamında, her ay olduğu gibi bu ayda Kırşehir Cacabey Gençlik Merkezi Ahmet Yesevi Camisinde ve Mucur Gençlik Merkezi Hicret Camisinde gönüllü gençlerimizin katılımıyla gençlerimizle sabah namazında buluştular.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir