- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Peygamberimizi Çeşitli Etkinliklerle Yâd Ettik

İslam’ın kurulmasında ve yayılmasında önemli yeri olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) için İlçemiz’de program düzenlendi.
Mucur Halk Eğitim Merkezinde, İlçe Müftülüğü ile İlçe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Mevlid-i Nebi” programına İlçemiz Kaymakamı Kaya ÇELİK, Belediye Başkanı Ali ŞAHİN, Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Salih KESKİN, Müftüsü Mehmet Ali DİLEK, Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin ASLANTÜRK, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve açılış konuşmasını Mucur Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ahmet ÖZKAYA yaptı. ÖZKAYA konuşmasında; Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed S.A.V’in güzel ahlâkını ve onun güzelliklerini herkese en iyi şekilde anlatmayı görev biçtiklerini ve efendimizin dünyaya geldiği bu kutlu zaman süresince birtakım etkinliklerle gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti.
Ardından bir konuşma yapan Kırşehir İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin ASLANTÜRK konuşmasında İslamın kurulmasında önemli bir yeri olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’in bu güzel kutlu gecede tekrardan hatırlatmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Hasan Hüseyin ASLANTÜRK’ün konuşmasının ardından İlçemiz Kaymakamı Kaya ÇELİK, Hasan Hüseyin ASLANTÜRK’e hediyesini takdim etti.
Daha sonra program sinevizyon gösterimi, şiirler, konferans ve ilâhîlerin söylenmesiyle son buldu. Haber: Mehmet B. Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir