- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Gümüşkümbet Yolu Asfalt Çalışmaları Tamamlandı

Kırşehir geneli bir ilk daha gerçekleşti. Daha önce köy yollarına yapılmayan BSK Sıcak Asfalt kaplama çalışmaları İlçemiz’e bağlı Gümüşkümbet Köyü yoluna yapıldı.Kırşehir İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Mucur-Gümüşkümbet arasındaki ulaşımını sağlayan 7,2 metre genişliğinde 10 km’lik yolun Plentmiks ve Bitümlü Sıcak Karışımı(BSK) binder tabakası serimi tamamlandı.
AK Parti Genel Merkez Teşkilât Başkan Yardımcısı Hacı TURAN, Kırşehir Milletvekili Mikail ARSLAN, AK Parti İl Başkanı Muzaffer ASLAN, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros DULKADİROĞLU, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş AYDOĞAN, Genel Sekreter Yardımcısı Kurtuluş YILMAZ, AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan GÜNDÜZ, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ahmet BAYIR, Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürü Ercan GÖNEN tamamlanan asfalt yapımın son halini yerinde incelediler.Kırşehir Milletvekilimiz Mikail Arslan, İl genelindeki köylerin tamamına sıcak asfalt yapılması için proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


Milletvekilimiz Mikail ARSLAN, “Önem verdiğimiz yollardan bir tanesi Gümüşkümbet yolu. Akpınar-Akçakent, Çiçekdağı-Sekili, Kaman-Ömerhacılı-Sevdiğin, Mucur-Boztepe-Çiçekdağı yol bağlantısı önem verdiğimiz yol akışları. Burada Mucur’dan Çiçekdağı’na kestirme yol akışı var. Yol incemelerin de bulunduktan sonra Gümüşkümbet yolu üzerinden ya Dalakçı ya da Seyfe üzerinden karar verip devam edeceğiz. Diğer köylerimizin tamamına sıcak asfalt çalışması yapacağız. Proje çalışmalarımız devam ediyor. İl Özel idaremize teşekkür ediyoruz” dedi.
Bölgedeki ulaşım ağının rahat bir şekilde sağlanacağını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Barbaros DULKADİROĞLU, “Gümüşkümbet yol güzergâhında 10 kilometrelik BSK asfalt kaplama çalışmamız sona erdi. Yapılan bu hizmetle ulaşım açısından oldukça rahatlayacak. Devletimiz hizmetlerinde, önceden planlandığı şekilde hiç bir aksaklık olmadan devam ediyor. Köylerimi-ze ve ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ahmet BAYIR, ise yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi. BAYIR, “Gümüşkümbet köyü ana güzergah ve yan yollar olmak üzere toplam 41 adet çeşitli çaplarda büz geçişi yapıldı. 15 bin ton dolgu malzemesi, 35 bin ton PMT (Plentmiks) temel malzemesi, 13 bin 500 ton BSK (Bitümlü Sıcak Karışımı) kullanıldı. Ayrıca Kırşehir genelinde ki köylerde 1’inci kat sathi kaplama 46,5 km, 2’inci kat sathi kaplama 203,5 km olmak üzere toplamda 250 km sathi kaplama yapılmıştır” ifadelerini kullandı. Haber: Halil Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir