- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

Mucur Kalkınma Stratejileri Geliştirme Ortak Akıl Çalıştayı Düzenlendi

Valimiz Sayın İbrahim AKIN, Mucurlular Derneğince düzenlenen ‘Kalkınma Stratejileri Geliştirme Ortak Akıl Çalıştayı’na katıldı.
Mucur Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya Valimiz Sayın İbrahim AKIN, Milletvekilimiz Mustafa KENDİRLİ, Ankara Milletvekilimiz Hacı TURAN, Mucur Kaymakamı Kaya ÇELİK, Mucur Belediye Başkanı Ali ŞAHİN, Mucurlular Derneği Başkanı İzzet GÜNER, ilgili daire müdürleri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Programda bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim AKIN, Mucur’un tarım, sanayi ve hayvancılıkta nasıl ve ne yapılarak kalkındırılabileceği konularının bu çalıştayda değerlendirileceğini söyledi.
Amaçlarının Mucur’da refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunmak olduğunu belirten Valimiz Sayın İbrahim AKIN, “Bu çalıştayda Mucur’un kalkınmasına yönelik dinamikler bütün yönleriyle ele alınacak. Bizler de şehrimizi tarımdan hayvancılığa, eğitimden sağlığa, turizme kadar her alanda bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere getirmek için gayret ediyoruz. Mucur’un ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalı. Mucur’un gelişip büyümesi için ilimizin ve ilçemizin bütün dinamikleri ile birlikte hareket ederek tarımsal varlığımızın geliştirilmesi, ürün çeşitliliğimizin artırılması, modern tarım tekniklerinin kullanılması yönünde çalışmalar yapılmalı. Mucur’da önemli yatırımlar tüm hızıyla devam ederken biz de ilçeye katkı yapacak her türlü projeyi desteklemeye devam edeceğiz. Bu duygularla, bizler için rehber olacak yol gösterici sonuçlar çıkacağına inandığımız bu çalıştayın Mucur’un gelişmesine, büyümesine katkı sağlamasını temenni ediyorum.” dedi.
Milletvekilimiz Mustafa Kendirli ve Ankara Milletvekilimiz Hacı Turan da yaptıkları konuşmada ‘Kalkınma Stratejileri Geliştirme Ortak Akıl Çalıştayı’nın hayırlı olmasını dilediler.
Mucurlular Derneği Başkanı İzzet Güner’in de yaptığı konuşmanın ardından Dernek Başkan Yardımcısı, Çalıştay Moderatörü Meryem Fıkırkoca’nın teknik bilgiler sunduğu çalıştay, grup çalışmalarıyla devam etti.
Çalıştay sonuçları rapor haline getirilerek Mucur Stratejik Yol Haritası hazırlanacak. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir