- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Birinci Pazar Yeri Esnafına Ahilik Haftası Ziyareti Yapıldı

Bu yıl 34.sü kutlanan Ahilik Haftası kapsamında Kaymakam Faruk Erdem beraberinde Milli Eğitim Müdürü Hayati Aktürk, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Aydemir, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Levent Köksal ile 1. Pazar yerinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.
Esnaflarla sohbet eden ve ahilik haftalarını kutlayan heyet, hayırlı kazançlar temennisinde bulundu.
Kaymakam Erdem; ahiliğin ticareti ahlak ile buluşturan bir hayat düsturu olduğunu ve ahiliğin milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğunu belirtti.
Ahiliğin aynı toplumda bulunan insanları kaynaştıran, yaklaştıran, dost edindiren ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğunu ifade eden Kaymakam Erdem, “Ahilik kültürünü ve bu değerleri önemsememiz, yaşamamız ve yaşatmamız ahiliğin merkezi Kırşehir’de daha da önem kazanıyor. Anadolu’yu Anadolu yapan, bu toprakları mayalayan, milli birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisi olan ahilik kültürü, aynı zamanda ticareti düzenleyen ve bu alanlarda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlar için önemli bir rehber niteliğindedir. Esnafımıza öncelikle hayırlı, sonrasında da bol kazançlar diliyoruz.” dedi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Birinci Pazar Yeri Esnafına Ahilik Haftası Ziyareti Yapıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir