- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

İlçemiz’de 2. Çalıştay Düzenlendi

Valimiz Sayın İbrahim AKIN, Mucurlular Derneğince düzenlenen ‘2. Kalkınma Stratejileri Geliştirme Ortak Akıl Çalıştayı’na katıldı.

Mucur Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya Valimiz Sayın İbrahim AKIN, Milletvekilimiz Metin İlhan, Ankara Milletvekili Hacı Turan, Mucur Kaymakamı Kaya Çelik, Mucurlular Derneği Başkanı İzzet Güner, ilgili daire müdürleri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim AKIN, “Malumlarınız olduğu üzere, bölgelerin kalkınması ve halkın refah düzeyinin arttırılmasına yönelik birçok yatırım ve proje kurumlarımız vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu sürece katılarak çalışmalara sağladığı destekler yapılan hizmetleri daha da kıymetli kılmaktadır. Bu çalıştay da bu bakımdan önemlidir.

Bildiğiniz üzere Mucur tarım, hayvancılık ve özellikle sahip olduğu un fabrikaları ile ilimiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir ilçemizdir. Yine, alanında ülkemizin örnek yatırımlarından birisi olan rüzgâr enerjisi santrali de Mucur ilçemizde bulunmaktadır. Ayrıca Mucur, Seyfe Gölü Kuş Cenneti ve Yeraltı Şehirleri ile turizme konu olacak varlıklara sahip bir ilçemizdir. Tuz Mağarası da ilçemiz için özel ve fizikî tedavi yönünden önemli bir yerdir. Özellikle, Mucur Organize Sanayi Bölgesinin tamamlanması yönündeki çalışmaların neticelendirilerek biran önce yatırımcılara açılması ilçemizde sanayinin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Yine, Yamula Barajı Seyfe Sulaması Projesinin tamamlanmasıyla Mucur ve Boztepe ilçelerimiz dâhilindeki 65 bin hektar alan sulu tarıma açılacaktır. Bu da çiftçimizin refah seviyesinin artmasına önemli katkı sağlayacaktır. Ayrıca, yeni Mucur Hükümet Konağımızın da hayırlı olmasını diliyor, yeni bina aracılığıyla vatandaşlarımıza daha güzel ve daha hızlı hizmetlerde bulunulacağına inanıyorum.

Mucurlular Derneğince düzenlenen bu çalıştaydan çıkacak kararları önemsediğimizi ifade ediyor, bu toplantıda tarafların ortaya koyacağı görüş ve fikirlerin ilçemize yeni yatırımların gelmesi noktasında yol gösterici olacağına inanıyorum. İlçemizde yapılacak olumlu her işte bizler de imkanlar doğrultusunda destek olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, çalıştayın verimli ve başarılı geçmesini diliyorum.” dedi.

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Ankara Milletvekili Hacı Turan da yaptıkları konuşmada çalıştayın hayırlı olmasını dilediler.

Mucurlular Derneği Başkanı İzzet Güner’in de yaptığı konuşmanın ardından yapılan sunumlarla devam eden çalıştay, grup çalışmaları ve sonrasında yapılan sonuç değerlendirmesi ile sona erdi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir