- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Mucur’un Gelişmesi için Yeni Proje; “Mucur Sosyal Gelişim Merkezi Projesi”

İlçemiz Mucur’un gelişmesi ve büyümesi için çaba gösteren İlçe Kaymakamı Kaya ÇELİK, yeni bir projeye imza attı.
07.11.2018 tarihinde Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında bir tören gerçekleşti.
Törende KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Halil İbrahim TONGUR ve İlçemiz Kaymakamı Kaya ÇELİK, 2018 Yılı (KOP SOGEP) Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı kapsamında hak kazanan ve bölge çapında on üç proje içerisinde yer alan, “Mucur Kaymakamlığı Mucur Sosyal Gelişim Merkezi Projesi” için imzalar atıldı.
Mucur Kaymakamlığınca hazırlanan, Çalışma ve İş Kurumu Kırşehir İl Müdürlüğü, Mucur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Mucur Sabancı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu, Mucur Halk Eğitimi Merkezi, Mucur İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüklerimizin paydaş ve Mucur Muhtarlar Derneği’nin iştirakçi olarak yer aldıkları, ilçemizin sosyal-kültürel hizmetler altyapısını güçlendirmeyi, rekabet gücünü geliştirmeyi ve vatandaşlarımızın sosyal- kültürel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen, ilçemizde Sosyal Gelişim Atölyelerinin tesis edileceği ve ilçe ve bölge halkının hizmetine sunulacağı projenin destek tutarı 260.000,00 Türk Lirası ve proje bütçesi 540.000,00 Türk Lirası olarak gerçekleşecek.
İlçemiz Ofis Mevkiinde yer alan ve Hükümet Konağı olarak hizmet veren Kültür Merkezimizde gerçekleştirilecek sinema, tiyatro, sergi ve diğer sanatsal faaliyetlerle, kültürel aktivitelerin, genel ve mesleki kurslar ile festival ve diğer kültürel organizasyonların gerçekleştirileceği etkinlikler ile ilçemizin sosyal yaşamına katkı sağlanarak vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılımı desteklenirken, yöreye özgü kültürel değerlerin yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması da sağlanabilecektir.
Gazetemiz adına Kaymakamımız Kaya ÇELİK’ten ve bu projede emeği geçen herkesten teşekkür eder, İlçemiz için farklı projeler geliştireceğini ve üreteceğini beklemeye devam edeceğiz. Haber: Z. Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir