- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM YEREL

“Kadınlar insandır, biz insanoğlu”

Kadına verilen değer ve saygı, milletlerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli ölçütlerinden birisi olduğuna değinen Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Cahit AYTEKİN, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında şu sözlere yer verdi:
“Hayatımızın her alanında bizlere değer katan, kendilerini yetiştirdikleri çocukların yetenek ve becerilerini geliştirmeye adayarak geleceğimizi şekillendiren, milli mücadeleden doğal afetlere kadar milletçe geçirdiğimiz zor zamanlarda çok önemli fedakârlıklar bütün kadınlarımıza teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Ülkemizin ilerlemesinde, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinde sevgileri, hoşgörüleri, fedakârlıkları ve çalışkanlıkları ile öne çıkan bilinçli ve başarılı kadınlarımızın önemi büyüktür.
‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ vesilesiyle zaman zaman medyada üzülerek şahit olduğumuz şiddeti ve şiddet kültürünün toplumumuzda oluşturduğu yaraları üzüntüyle karşılıyoruz. Hepimiz birer vatandaş olarak kime yapıldığı fark etmeden şiddetin her türlüsü ile mücadele etme kararlığındayız. Toplumsal hayatımızda ve dünyamızda sevgi, saygı ve anlayışın geliştirilmesi için gösterilen bütün çabaları da takdir ediyor kararlıkla destekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hayatımızın her alanında varlıkları ile bizlere değer katan, destekleri ve fedakârlıklarını esirgemeyen; bizleri yetiştirirken sabrını, şefkatini hissettiren annelerimiz başta olmak üzere bütün mesai arkadaşlarımızın ve değerli öğrencilerimizin ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutluyorum.” şeklinde sözlerine son verdi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir