- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

Mucur Kadın Kooperatifi “Üreten Kadınlar Günü” Etkinliğinde…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin Kırşehir Cacabey Meydanında ürettikleri ürünleri sergilediği stant açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa Vali İbrahim Akın ve protokol üyeleri katıldı.
Mucur Kaymakamlığının desteklediği Mucur Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi de programda yer alırken, Mucurlu kadınların kendi ürettikleri geniş bir yelpazeye sahip el emeği, göz nuru ürünler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Mucur’lu kadınlara her zaman destek olduğunu söyleyen S.S Mucur Kadın Girişimi ve İşletme Kooeratifi Başkanı İlknur ÇAKIR;
“2 yıl önce Mucur Kaymakamlığının desteği ile kurulan kooperatif günden güne büyüyor. Onlara geçtiğimiz günlerde Kaymakamımız Faruk ERDEM tarafından bir yer tahsis edildi.

Solucan gübresi ve mantar üretimi yapacaklar. Bunun için makine ve teçhizat kurulum aşamasında. Bunun yanında tuz  üretimi ve ev yapımı her türlü gıda maddesini de kadınlarımız yapıyor.

Her geçen gün ürün yelpazesini genişlettiklerini görmek beni çok heyecanlandırıyor. Bu ay içerisinde çarşı  merkezinde yeni kooperatif binalarının açılışını da yapacağız.

Onlar çalıştıkça ve başardıkça gurur duyuyoruz. Bugünkü organizasyon nedeniyle  hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Burak Dağlı


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir