- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Mucur’da da açık alanda sigara içmek yasaklandı!

Tüm yurtta olduğu gibi İlçemiz Mucur’da da 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkma ile açık alanda sigara içmek yasağı getirildi.
İlçe Umumî Hıfzıssıhha Kurulu; 1593 sayılı Umumî Hıfzıssıhha Kanununu gereğince perşembe günü toplanarak, bir takım yeni kararlar alındı.
İlçe Umumî Hıfzıssıhha Kurulu’nda görüşülen konular şu şekilde:
“Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
Bu çerçevede 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen ek tedbirlerin İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınması gerektiği değerlendirilmiştir.
1. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 08.09.2020 tarih ve 85 no’lu kararı ile meskenler hariç olmak üzere  tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti.
Buna ek olarak maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği değerlendirilen ve aşağıda belirtilen alanlarda/bölgelerde sigara içilmesi yasaklanmıştır.
Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Caddesi (Ziraat Bankası önünden Mutlu Temiz Anaokulu’na kadar)
Enverpaşa Caddesi (Ziraat Bankası yanından başlayıp Saat Kulesi ve Halk Bankası’na kadar)
2. İlçemizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine, bu saatler dışında 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın  sokağa çıkmasının kısıtlanmasına karar verilmiştir.
Ancak 10:00-16:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan kamu görevinin niteliği mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak kamu görevlileri ile işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, çiftçi, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK Hizmet Belgesi, Vergi Kaydı, Şirket Yetki Belgesi, Oda veya birlik kimliğinden biriyle belgeleyenler ile meslek odaları başkanları muaf olacaktır.
Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin ilgili  kurumların amirleri tarafından gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, mağduriyetlere neden olunmaması,
Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında  gerekli adli işlemlerin başlatılması hususlarına,
Kararın İlçe Sağlık Müdürlüğünce ilgililere ulaştırılmak üzere resmi kurumlara tebliğine ve kararın ilgili kurumlarca takibinin yapılmasına,
Katılanların  oy birliğiyle karar verilmiştir.” denildi. Haber Merkezi
Mucur'da da açık alanda sigara içmek yasaklandı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir