- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

İlçemizde “Su Muhafızları” Projesi Yürütülüyor

İlçemiz Mucur Zeynep Tuncay Anaokulu Öğretmeni Şule Zabah ve okul öncesi öğrencileri e-Twinning projesi kapsamında “Su Muhafızları” isimli bir proje yürütmektedirler.
Bu projeyle hem öğrencilerimizin hem de ailelerinin su bilincinı artacağını belirten Mucur Zeynep Tuncay Anaokulu Öğretmeni Şule Zabah gazetemiz “Yeni Yeşil Mucur”a açıklamalarda bulundu.
ZABAH yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
“Dünya üzerindeki su kaynakları birer birer yok olmaktadır. Bu gidişe dur demenin vakti gelmiştir. Yüksek su konseyi dünyanın dört bir yanından seçtikleri “Su Muhafızları”na bir mektup gönderir ve su muhafızlarına birtakım görevler verir. Su kaynaklarımızı tehdit eden, tehlikeleri keşfederek durdurmak isteyen öğrencilere bu görevler sayesinde çevre bilincine sahip çıkılacaktır.
Öğrencilerimiz su tasarrufu ve doğal kaynakların korunması hakkında bilgi sahibi olacak ve harekete geçeceklerdir.
Proje ile öğrencilerimiz kendi hayatlarında ve gelecekte bilinçli birer birey olarak fark yaratacaklardır. Öğrencilere kazandırılacak olan su bilinciyle suyu tanıyan, suyu etkili şekilde kullanan ve koruyan bireyler yetiştirilecektir.
Hepimizin çevre üzerindeki bir su ayak izimiz var bunu unutmamalıyız.
Herkes bu bir işte çalışırsa işte o zaman bir fark yaratabiliriz. Çünkü; tüm hayatımız suya bağlı.” şeklinde sözlerine son verdi. Haber: Mehmet Burak DAĞLI

İlçemizde 'Su Muhafızları' Projesi Yürütülüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir