- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

ASPB’de Ek Ders Ücreti Karşılığı Çalışanlar Haklarının Gözden Geçirilmesini İstiyor

Çalışanlar Talep ve İsteklerinin Dikkate Alınmasını İstiyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları, haklarına kavuşmak istiyorlar. ASPB’de ek ders ücreti karşılığı çalışan öğretmen, sosyolog, psikolog, hemşire vb. Lisans mezunu meslek elemanları kadrolu veya sözleşmeli statüde değerlendirilmek istiyorlar. Çalışanlar ek dersliler talep ve isteklerini yetkililere şu mesajla duyurmaya çalışıyor.
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ‘nda Türkiye geneli 3000 kişi ek ders ücret karşılığı çalışmaktadır.
Çalışan herkes kadrolu meslek elemanları ile aynı imza yetkisine sahip olup, bütün kurum işlerinde imza yetkilerini kullanmaktadır. Evde bakım yardımı bağlama, denetleme, SED denetleme ve bağlama, doğum yardımı vb. bütün kurum işlerinde çalışabilmekte ve imza atmaktalar.
Haftada 35 saat ücret üzerinden maaş alıp, 40 saat bir fiil çalışmaktalar.
Yıllık izin, doğum izni, mazeret izni vb. Izin hakları ve hiçbir özlük hakları bulunmamaktadır.
Saat başı ücret almalarından dolayı hastalık veya izin durumunda işe gelmediklerinde maaşları kesintiye uğramakta ve bu nedenle asgari ücretin altında maaş aldığı aylar olmaktadır.
Kurumda hizmet alımı ortaokul-ilkokul mezunu temizlik personeli bile 2100 TL civarında maaş almakta iken en fazla aldıkları ücret 1600 TL dir.
Bazı ek ders karşılığı çalışanlar ücret ve özlük hakları yüzünden yuva kuramamaktadır.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Ek Ders Karşılığı çalışan meslek elemanları Milli Eğitim Bakanlığında Ek Ders karşılığı çalışanlar ile karıştırılmaktalar. ASPB Ek Dersliler 12 ay bakanlık onayı ile çalışmakta iken MEB Ek Dersliler’i en fazla 9 ay çalışmaktadır. Aile Bakanlığı’ndaki ek dersli çalışanlar 35 saat üzerinden tam zamanlı olarak çalışırken; Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan ek dersliler 30 saat altında ve kısmi zamanlı olarak çalışmaktadır.”
Uzun zamandır gazetemizi takip ettiğini söyleyen Ek Dersli okurumuzla yapılan görüşmede okurumuz şu sözlerde bulundu.
“Uzun yıllardır hizmet verdiğimiz özveriyle çalıştığımız, severek yaptığımız işte kalıcı olmak ve işimizi
uzun yıllar sürdürmek için kalıcı bir çözüm olarak ücret ve özlük haklarında iyileştirme bekliyoruz. Taşeron yasasına dahil edilip kadro ve sözleşmeli statüsünde değerlendirilebileceğimizi düşünüyoruz. Hakkımızda düzenleme yapılması için desteğinizi bekliyoruz” dedi.
Haber: Halil DAĞLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir