- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
YEREL

MUCUR ANADOLU LİSESİ VE ŞEYH EDEBALİ ANADOLU LİSESİ’NDE YGS VE LYS KURSLARI DEVAM EDİYOR

İlçemiz adına başarılı öğrenciler yetiştiren Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Anadolu Lisesinde hafta içi ve hafta sonu Destekleme ve Yetiştirme Kursları son süratle devam ediyor.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları 3 Ekim 2016 tarihinde açıldı. Kurslara 50’yi geçkin öğrenci katılmasıyla birlikte il ve ilçeden kurslara katılabilmek için dilekçe veriliyor.
Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Anadolu Lisesi’ne bu yıl yeni müdürün atanmasıyla birlikte 2 liseye de ayrı ayrı kurs açıldı. Bu kurslar hafta içi 9-10-11-12. sınıflar hafta sonu ise 11-12 sınıflara verilmektedir.
9-10-11-12. sınıflara hafta içi ve ayrıyeten 11 ve 12. sınıflara haftasonu DYK sistemiyle kurs verilmektedir. 12. sınıflara 2016-2017 eğitim-öğretim yılında YGS ve LYS sınavlarına başarıyı hedeflerken 11. sınıflarda ise 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ki YGS ve LYS sınavlarına giden başarıyı hedeflenmektedir.
Kurs öğretmenleri tamamen kendi özgün kadrolarına ait öğretmenler olmakla birlikte öğretmenler öğrencilere başarıya giden yolu Koçluk sistemiyle gösteriyor.
Koçluk sistemi, 1 öğretmene 5 tane öğrenciyi zimmetleyerek öğretmenin öğrenciyle 1e 1 görüşmeler yapmasını sağlıyor. Öğretmenler öğrencilere genel olarak bugün hangi derse çalıştın, kaç soru çözdün, kaç deneme çözdün şeklinde başarıya giden yolu takip etmesini sağlıyor.
Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında 3 Ekim 2016 tarihinden bu yana 9 ve 10. sınıflar dahil olmak üzere 10 adet deneme sınavı yapıldı. Bu deneme sınavlarının haricinde sıklıkla Ünite Tarama Testleri ve Kazanım Tarama testleri yapıldı. Ocak 2017 tarihinden itibaren yapılan denemeler hafta 1e düşecek ve öğrencileri başarıya bir adım daha yaklaştırılacak.
Okul yetkilileri tarafından alınan bir kararla okulda başarılı olan öğrencilere 2000TL değerinde Akıllı Telefon, Akıllı Telefonları olan öğrencilere okul yönetimi tarafından Tablet PC verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir