- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Köylere Yönelik İşlerin İhaleleri Tamamlandı

Mucur Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2022 yılı içerisinde köylere yönelik yapılacak işlerin ihalesini gerçekleştirdi.
KÖYDES kapsamında Cumhurbaşkanlığınca gönderilen ödenek, Birliğin kendi bütçesinden ayırdığı para ve köylerden iş karşılığı alınan katkı payları neticesinde;
Avcı Köyü içme suyu kolektör hattı yapım işi, Babur Köyü içme suyu kolektör hattı yapım işi, Küçük Burunağıl Köyü içme suyu kolektör hattı yapım işi, Yeğenağa Köyü içme suyu depo bakım-onarım işi, Güzyurdu Köyü içme suyu sistemine hidroforlu depo yapım işi, Kızıldağ Yeniyapan Köyü içme suyu tesisine güneş enerji sistemi (GES) yapım işi, Gümüşkümbet Köyü içme suyu tesisine güneş enerji sistemi (GES) yapım işi, Tüm köylere dağıtılmak üzere 130 adet oturma bankı alım işi tamamlandı.
İhaleleri yapılarak işler müteahhit firmalara teslim edilmiştir. 2022 yılı içerisinde yukarıda bahsedilen ödeneklerle toplam 3 milyon 265 bin TL’lik iş ihale edilmiştir.
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçemiz Kaymakamı/Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Faruk ERDEM: “Bu yılın ihalelerini de çok hızlı bir şekilde tamamladık. Planladığımız tüm işleri müteahhitlere teslim ettik ve çalışmalar da başladı. Gidişattan şu an için çok memnunuz. Bu kadar çok iş yapmamızın bir nedeni de köylerden yaptığımız iş karşılığı aldığımız katkı payları. Bunun anlamı devlet-millet beraberliği içerisinde daha fazla iş yapmak oluyor. İşleri planlama ve karar alma sürecinde İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Birlik Encümeni Muhtarlarımızın yoğun mesaisi oldu. Ayrıca Birlik Müdürümüz, Kırşehir İl Özel İdare Müdürlüğü Teknik Elemanları da çalışmalarıyla işin hızlı yapılmasını sağladı. Mucur adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yapılan işler tüm köylerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir