- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

“Güvenin ve Huzurun Teminatı Türk Polis Teşkilatı 178 Yaşında…”

Polis Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü münasebetiyle İlçe Emniyet Müdürü Mehmet KARACA ve beraberindeki heyet, İlçemiz Kaymakamı Osman ŞAHİN’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Gerçekleşen ziyarette sohbet eden Kaymakam ŞAHİN; huzur ve asayişi sağlamak için gece gündüz görevde olan emniyet personellerine teşekkür etti.
Kaymakam Osman ŞAHİN, 10 Nisan Polis Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi:
“Milli hassasiyetlerimizi dikkate alarak her türlü zorluğa rağmen yasaların kendilerine tanıdığı yetki çerçevesinde görevini sürdüren kadim devlet geleneğimizin köklü kurumlarından olan Türk Polis Teşkilatının 177. yılı kutlu olsun.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasını temin etmek için kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar yetkisini kanunlardan alarak görev yapan bu güzide teşkilatımız; güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa etmektedir. En zor ve riskli koşullarda yaşamları pahasına verdikleri mücadele ve görevlerine olan bağlılıkları takdire şayandır.
Polis; yalnız vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının değil, aynı zamanda kamu düzeninin tesisi ve barış ortamının devam ettirilmesinin de etkin bir faktörüdür. Son yıllarda demokratikleşme ve kamu yönetiminin modernizasyonunun hızlanması ile emniyet teşkilatının verdiği hizmetler, vatandaşta polise olan inanç ve güvenin daha da pekişmesini sağlamaktadır. Polis teşkilatının köklü geçmişi ve vatandaşımızdan aldığı güçle millete verdiği hizmetleri devlet-millet kaynaşması içerisinde sürdüreceğine olan inancım tamdır.
İlçemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki üstün gayret ve başarılarından dolayı her kademedeki bütün amir ve memurlarımızı kutluyorum.
Bu duygularla Mucur’da görev yapan emniyet mensuplarına ve kıymetli ailelerine teşekkür ediyor, kendilerinin 10 Nisan Polis Gününü kutlarken ülkemizin huzuru için canını feda eden şehit polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazi olanlara da minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir