- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

15 Temmuz Programına İl ve İlçeler’de Yoğun Katılım

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cacabey Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı öncesinde, binlerce kişinin katılımıyla, Askerlik Şubesi önünden başlayarak Mehteran Bölüğü eşliğinde Cacabey Meydanına kadar devam eden bir yürüyüş düzenlendi.
Yürüyüşün ardından, Vali İbrahim AKIN ve eşi Saliha AKIN, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ağır Ceza Reisi Hüseyin Sabuncuoğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Ekemen, POMEM Müdürü Kasım Varol il ve ilçe protokolü, protokol eşleri, siyasi partilerin il temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaşımızın katıldığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü büyük bir coşkuyla başladı.
İlçemiz’de ise şehitlik mezarlığı ziyaretiyle başlayan etkinlik akşam saatlerinde toplanan kalabalık ile devam etti. Yoğun kalabalıkta karşılaşan Mucur Kaymakamı Kaya ÇELİK, Bu milleti yıkmaya kimsenin gücü yetmeyeceğini, hala hali hazırda bekleyen yuvalanmış FETÖ terör örgütü mensuplarına sesimizi duyurmamız gerektiğini söyledi.
Vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “15 Temmuz’u unutmayız, unutturmayız” sloganı atarak Mucur Saat Kulesine hareket ettiler. Orada bir konuşma yapan Mucur Belediye Başkanı Ali ŞAHİN, “Vatanını seven sağcısı, solcusu, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i bu vatanı o gece yalnız bırakmadıysa bundan sonrada yalnız bırakmayacaktır” dedi.
15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan film ve slaytların izlenmesi ile başlayan programda bir konuşma yapan Vali İbrahim AKIN, demokrasi zaferi olarak kutlanacak her 15 Temmuz’da milletimizin kalbinin şehitlerimizi anmak için atacağını, meydanların da milli birlik ve beraberlik ruhu ile yeniden şahlanacağını söyledi.
Türk milletinin 15 Temmuz hain darbe gecesini yeniden yaşar gibi aynı ruh ve aynı heyecanla devletinin ve milletinin yanında olduğunu kanıtlamak için meydanları dolduracağını belirten Vali İbrahim AKIN, “Türkiye, tarihinin en karanlık günlerinden birisini takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde yaşamıştır. Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış Fethullahçı Terör Örgütü’ne mensup bir grup üniformalı hain, emir komuta zincirinin dışına çıkarak halkın iradesine el koymaya çalışmıştır. Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı gelişme, büyüme, kalkınma ve dünya siyasetinde oynadığı rolü hazmedemeyen dış güçleri ve bunlarla bağlantısı olan ihanet gruplarını rahatsız eder hale gelmiştir. Öyle ki devletin her kademesine sızmış, en kritik noktalarda görev almış ve kendisini paralel devlet yapılanmasının bir parçası olarak gören çete mensubu kişilere karşı yürütülen mücadele büyük bir kararlıkla devam ederken 15 Temmuz darbe kalkışması yaşanmıştır. Biz ülke olarak zaman zaman çeşitli sorunlar yaşayabiliriz. Kendi içimizde fikir ayrılıklarına düştüğümüz durumlar da olabilir ancak “din, vatan ve bayrak” kavramları bizim millet olarak en hassas noktamızdır ve bizi bir araya getiren en güçlü bağdır. Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele karşı tüm varlığımızla savunduğumuz vatan topraklarımızı, büyük fedakârlıklarla kurduğumuz Cumhuriyetimizi, belli bir seviyeye getirdiğimiz demokrasi kültürümüzü bir avuç üniformalı haine bırakmamız düşünülemezdi.
Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin hainler karşısındaki dirayetli duruşu ve vatansever güvenlik güçlerimizin etkin müdahalesi sayesinde bu darbe teşebbüsü amacına ulaşamadan bastırılmıştır.
Beyinleri yıkanan ve birer terör makinesi haline gelen FETÖ mensupları, ne acıdır ki, halkımızın alın teriyle alınan, vatanımızın korunması ve halkımızın güvenliği için kullanılması gereken savaş uçaklarını, tankları ve helikopterleri devletimizin asli kurumlarına ve milletimize karşı kullanmaktan hiç utanç duymamışlardır. Gözlerini kan bürümüş darbeci hainler, halkın iradesini temsil eden Meclisimizi ve kritik konumdaki kamu kurumlarını bombalamış, köprüleri, havalimanlarını, basın kuruluşlarını, askeri üsleri işgal ederek, demokrasisine sahip çıkmak için sokağa çıkan halkımızın üzerine mermi yağdırmıştır.
Geçmişte yaşadığımız darbelerin yıkıcı etkilerini hala üzerinden atamayan ve artık darbelerle anılmak istemeyen Türk Milleti, ulaştığı demokrasi olgunluğuyla Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vermiş, meydanlara inerek darbe yapmaya kalkan hainlere engel olmuştur. Tehlikede gördüğü vatanı için elinde bayrağı ile sokaklara AKIN eden halkımız kendilerine doğrultulan silahlara, üzerlerine sürülen tanklara, tepesine yağan bombalara rağmen sabaha kadar meydanları boş bırakmamış, darbecilerin işgal ettiği her noktaya korkusuzca girerek cuntacılara engel olmaya çalışmıştır. Başta yüce dinimiz olmak üzere tüm kutsal değerlerimizi kullanan hainlerin darbe girişimi birkaç saat içinde bastırılmıştır ancak çoğunluğu sivil vatandaşımız olmak üzere asker ve polisimiz şehit düşmüş, yine yüzlerce vatandaşımız yaralanmış, kamu kurumlarımız büyük hasar görmüş, yaşanan bu elim olaylardan kamuoyu vicdanı büyük yara almıştır.
Darbe sırasında basın kuruluşlarımız ve siyasi partilerimiz büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koyarak tercihini darbecilerden yana değil demokrasiden ve milletimizden yana kullanmışlardır. Basınımızın sıcağı sıcağına gelişmeleri kamuoyuna aktarması, halkımızın olaylardan anında haberdar olmasını sağlamış, milletimizin uyanışında büyük etkisi olmuştur.
Yediden yetmişe tek yürek olan Türk Milleti yeni bir darbe teşebbüsünü önlemek, demokrasisine sonuna kadar sahip çıktığını göstermek amacıyla günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutmuş, ülkemizin artık darbelere geçit vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş, halkın tercihini görmezden gelenlere unutamayacakları bir ders vermiştir.
Devletimiz, bu darbeyi organize eden, maddi destek sağlayan ve kamu kurumlarına sızarak ülkemizin menfaatlerine zarar veren FETÖ mensuplarının tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi, suçluların hak ettiği cezayı alması amacıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Demokrasi zaferi olarak kutlanacak her 15 Temmuz’da milletimizin kalbi şehitlerimizi anmak için atacak, meydanlar milli birlik ve beraberlik ruhu ile yeniden şahlanacaktır. İşte o tarihte bu meydanda toplanan vatansever Kırşehirliler, bugün de aynı ruh aynı heyecanla devletinin ve milletinin yanında olduğunu bir kere daha haykırmaktadır.” dedi.
Milletvekilimiz Mustafa Kendirli de yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Kahramanlarının baş mimarının hainlere karşı dik duruşuyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz, Ben milletin gücünün üstünde güç tanımam diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın milleti meydanlara çağırmasından sonra başlayan dirilişin destanıdır. 15 Temmuz hain darbe girişimi, dışardaki düşmanlarımızın içerdeki hainlerle birlikte bu milletin istikrarını ve geleceğini şer altına almak için düzenlenen bir plandı. Ama tarihi şanlı destanlarla dolu bu millet 15 Temmuz gecesi göğsünü kurşunlara siper ederek darbeye dur! dedi. O gece hiç düşünmeden şehadet şerbeti içen şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum.” dedi.
Milletvekilimiz Metin İlhan ise, “Binlerce yıldır milli egemenliğine ve özgürlüğüne zarar getirmemiş bir ulusun 15 Temmuz darbe gecesi, sokaklara inerek kahramanca ve canı pahasına milli egemenliği koruduğu günün yıl dönümündeyiz. Ülkemiz maalesef o gece kendi halkına kurşun sıkma cesareti gösteren hainlere tanıklık etti. Darbecilere, devletin neredeyse tüm kademelerine sızmış alçak terör örgütüne geçit verilmedi. Böyle bir teşebbüsün dış destekçileri de anladı ki bu ulus asla kendi egemenliğini ve özgürlüğünü hiç kimseye teslim etmeyecektir.” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmasında, “İki yıl önce bugün milli iradesi elinden alınmak istenen, demokrasisine büyük bir darbe vurulmak istenen milletimiz 15 Temmuz hain darbe girişimini Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkarak bertaraf etmiştir. 250 şehit verdiğimiz, 2 bin 703 gazimizin olduğu bu tarih, yıllar boyunca hatırlanacak, nesilden nesle aktarılacaktır.” sözlerine yer verdi.
Kuran Tilaveti, gençlerin çeşitli şiirler okuması ve Mehteran Bölüğü gösterisi ile devam eden programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşmasının canlı olarak izlenmesi ile devam etti.
Katılımcılara çeşitli ikramların yapıldığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 00:13’te camilerden selaların okunması ile sona erdi. Haber:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir