- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

2021 Yılı İkinci İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu Toplandı

Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü geçtiğimiz perşembe günü Valilik toplantı salonunda İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu ikinci olağan toplantısını Kırşehir Valisi İbrahim AKIN başkanlığında gerçekleşti.
Gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Kırşehir Valisi İbrahim AKIN yaptı.
Vali AKIN gündem maddeleri hakkında bilgi vermesi için sözü Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA’ya bıraktı.
Kırşehir İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen KAYA sunum üzerinden toplantı katılımcılarına gündem maddeleri hakkında bilgi vermesinin ardından 14.01.2021 tarihinde yapılan il istihdam toplantısında alınan kararların uygulanma sonucunu paylaştı.
Gündemin 4. maddesi olan denetim kurulu tarafından hazırlanan denetim raporları Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü tarafından kurula sunulmuş ve denetim sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Kırşehir Ahi Evran Adalet Mesleki Eğitim Merkezi” adı ile bağımsız mesleki eğitim merkezinin açılması ve belirtilen alanlar ile eğitim-öğretimin yapılması konusunda İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kuruluna görüş ve öneriler alınması istendi.
Bunun üzerine Kırşehir Valisi İbrahim AKIN; alan ve dalların belirlenmesi, ihtiyaçlar doğrultusunda mı belirlendiği konusunda bilgi aldıktan sonra kurulu onadı.
Kurulun onaylaması üzerine açık cezaevinde açılacak olan mesleki eğitim merkezinin açılması için uygun görüşle Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulması kararı alındı.
İŞKUR Kırşehir il Müdürü Metin Ülgen KAYA 2020/2. Dönem Kendi İşini Kurma Engelli Hibe Desteğine yönelik on beş başvurunun olduğunu belirterek, kurulun onayına sunulmasıyla başvurular komisyonda onaylandı.
Bir diğer karar olan sonraki İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu toplantısını 27.07.2021 saat:10.30’da Kırşehir valiliği toplantı salonunda yapılmasına karar verildi. Haber: Mehmet Burak DAĞLI

2021 Yılı İkinci İl İstihdam ve Meslekî Eğitim Kurulu Toplandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir