- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

AKBÜLBÜL’ün İlköğretim Haftası Mesajı

İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin AKBÜLBÜL, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
AKBÜLBÜL mesajında;
“Değerli Öğretmenler, Anne-Babalar ve geleceğimizin teminatı Sevgili Öğrenciler;
İnsan hayatında okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran bir eğitim yuvasıdır. Eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, mesleki başarılarımızın temeli ve teminatı olacaktır. Araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, üreten, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak en büyük gayemizdir.
Kıymetli Meslektaşlarım; mesleğimizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak, ve kendilerinin ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefimiz olmalıdır. Bütün bunların yanında millet bilincini yaşatabilmek için de gençlerimize milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevlerimizdendir.
Değerli veliler; okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kuracağınız sağlıklı bir iletişim sonrasında çocuklarınızın başarı göstermesi ve muvaffak olması kaçınılmazdır.
Sevgili Öğrenciler; sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları sizler olacaksınız. Çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen bireyler olarak kendinizi iyi yetiştirmelisiniz. Ülkesini, bayrağını, tarihini seven birer birey olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle; ilçemizde göreve başlayan idareci ve öğretmenlerimizin yeni görevlerinin hayırlı olması dileklerimle tüm camiamızın İlköğretim Haftası’nı kutluyor 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde sözlerine son verdi. Haber: F. Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir