- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

Yabanlı Aşiretinden Büyük Başarı

İlçemiz Mucur’a bağlı Kızıldağ Yeniyapan köyünden Muhammed Emre GÖKTAŞ, 650 m2 alanda kendi çabalarıyla 600 gramlık domates ürettiğini söyledi.
Kızıldağ Yeniyapan köyünde 650 M2 alanda kendi çaba ve gayretleriyle hobi yetiştiriciliği şeklinde ürettiği domateslerin her biri yaklaşık 600 gr. geldiğini belirten Muhammed emre GÖKTAŞ, hobi şeklinde tarla domatesi yetiştiriciliği yaptığını, kesinlikle tarımsal İlaç ve gübreleme yapmadan yetiştirdiğini ve her bir domatesin yaklaşık 600 gram ağırlığında olduğunu söyledi.
Genç çiftçi GÖKTAŞ, 1 dekar alandan tahminen 15 ton ürün alınabileceği belirtirken Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan ŞAHİN’i makamında ziyaret ederek yetiştirmiş olduğu domatesleri incelemesine sundu.
İl Müdürü Kenan ŞAHİN “Genç ve eğitimli çiftçileri her zaman desteklediklerini, teşkilat olarak daima yanlarında olduklarını, üreticilerimizin modern tarım tekniklerini kullanarak yetiştiricilik yapmalarının ülkemiz tarımının kalkınmasında önemli bir rolü olduğunu belirterek yetiştiricimize verdiği emeklerden ötürü teşekkür ederim.” dedi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir