- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL

İzciler, Şehitlerimiz İçin Fidanları Toprakla Buluşturdu

Kırşehir Ahi Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (AHİGSK), Seva Ahlak Kültür Çevre Derneği (SEVADER) ile Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ün organizasyonu ve Kırşehir Orman Bölge Müdürlüğü’nün katkıları sonucu yapılan ağaç dikme etkinliği 3 Aralık 2017 Pazar günü gerçekleşti.
Ökse Mahallesine yaklaşık 2 km mesafedeki Şehitler Ormanlık Alanında yapılan ağaçlama çalışmalarına Kırşehir Ahi Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü lider ve izcileri, izci velileri ve Seva Ahlak Kültür Çevre Derneği gönüllüleri katıldı. Bir şenlik havasında geçen ağaç dikimi sonucu bölgeye sedir ağaçları ile badem tohumları dikildi. Özellikle küçük izcilerin ağaçları toprakla buluşturduklarında yüzlerindeki tebessüm görülmeye değerdi. Renkli görüntülerin yaşandığı dikim esnasında çevre temizliği de yapıldı. Yapılan küçük ikramların ardından böyle güzel bir etkinliğe katılmış olmanın huzuru ile etkinliğe son verildi.
AHİGSK başkanı Kırşehir’in tek tescilli İzcilik Kulübü olduklarını, izciliğin amacının çocuklara tabiat sevgisini aşılamak olduğunu, ağaç dikiminin de çocuklarda bu duyguyu geliştirdiğini söyledi. SEVADER Başkanı ise ÇEKÜD ile ortaklaşa yaptığımız bu ağaç dikme organizasyonunun halkımız arasında ilgi ile karşılandığını ifade ederken ÇEKÜD İl temsilcisi de bu etkinliğimizin her yıl daha fazla katılımcı ve daha fazla ağaç dikimi ile gerçekleştireceklerini, dikilen ağaçların takiplerini de yapacaklarını söyledi.
Derneğin Türkiye genelindeki çalışmalarını görmek ve dernek hakkında bilgi almak isteyenler www.cekud.org.tr adresinden faydalanabilecekler. Eğer “Benim de bir dikili ağacım olsun” diyorsanız, sevdiklerinize uzun yıllar hatırlanacak bir hediye vermek istiyorsanız ve oluşturduğunuz “Karbon Ayak İzinizi” öğrenerek doğaya ne kadar fidan borcunuzun olduğunu öğrenip fidan bağışlamak üzere www.dikiliagacimvar.com sitesindeki ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir