- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

İlçemiz’in İçme suyu sorunu gideriliyor

İlçemizde yapımı devam eden İçmesuyu Tesisleri Yapım İşi kapsamında Mucur’un İçmesuyu ihtiyacını 2055 yılına kadar karşılanacağı öğrenildi.
Mucur Şatıroğlu Mahallesi mevkiinde açılan kuyulardan toplamda 70 lt/sn su temin edilecektir…
Konuyla alakalı olarak Devlet ve Su İşleri (DSİ) Kayseri 12. Bölge Müdürlüğü şu açıklamalarda bulundu:
” Kırşehir ili Mucur İlçesi İçmesuyu Tesisleri Yapım İşi kapsamında Mucur İlçesinin İçmesuyu ihtiyacını 2055 yılına kadar karşılamak amacıyla; 1000 m3 ve 2000 m3’lük içme suyu deposu ve kuyu binalarının inşaat işleri, mekanik işler ve elektrik işleri tamamlanmıştır.
İçmesuyu iletim hattı olan 4200 m HDPE boru imalatı, hat üzerindeki sanat yapıları imalat ve mekanik montaj işleri tamamlanmıştır.
Proje öncesinde Mucur İlçesinin İçmesuyu’nun karşılandığı Seyfe Gölü havzasından çekilen su kaynakları tamamen devre dışı kaldığından doğal yaşam ve göl suyu korumaya alınmış oldu.
İş tamamlanarak 23.12.2022 tarihinde Geçici Kabulü yapılmıştır. Projenin Seyfe Gölü havzasının korunması amacı ve Mucur halkına yaşamsal olarak en kaliteli suyun verilmesi çalışmaları tamamlanmış olması ile yöre halkına ve kurumumuza hayırlı uğurlu olsun.” denildi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir