- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL

“Afete Hazır Okul Projesi” Eğitimleri Bu Kez Mucur’daydı

Bireyden başlayarak toplumun tüm kesimlerine afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için afete hazırlık kültürü kazandırmak, farkındalık yaratmak, yaşadıkları mekânda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak, ülke genelinde çeşitli kanallarla verilen afet eğitimlerini standart hale getirmek amacıyla “Afete Hazır Türkiye Projesi”nin bir modülü olan “Afete Hazır Okul” kapsamında; İlçemiz’de bulunan Mucur Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mucur Anadolu Lisesi, Sağlık Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Şeyh Edebali Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokulu, Hacı Ömer Sayın İlkokulu, Fatih Ortaokulu, Rıza Dikmen İlkokulu, Şht.Ast.Sedat Mert Cumhuriyet İlkokulu, Şht.Pol.Gökhan Ünaldı İmam Hatip Ortaokulu, Hacı Derviş Rasim Ünsal İlkokulu, Mutlu-Temiz Anaokulu, Kurugöl Köyü Mehmet Akif Ersoy İlkokulu-Ortaokulu, Zeynep Tuncay Anaokulu, Şht.Öğrt.H.Aydemir Hür.Ortaokulu, Kızıldağ Yeniyapan Köyü Şht.Muzaffer Kılıçaslan İlkokulu- Ortaokulu- İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi verildi.
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilere, afet ve acil durumların türleri, afetlerin insanlar ve ülkemize olan etkileri, yaşam çevremizdeki risklere karşı alınması gereken önlemler, afet çantası ve aile afet planı hazırlamanın önemi, ailelerin ve öğrencilerimizin afetler sırasında yapması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar vb. konuları ele alınmıştır. Ayrıca eğitimler sonrasında bazı okullarda dask kumbara dağıtımı yapıldı.
Kırşehir AFAD ekipleri Mucur’da bulunan tüm okullarda verilen Afete Hazır Okul Eğitimlerini tamamlayıp toplam 1050 öğrenciye ulaşmıştır. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir