- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Mucur Bayramuşağı köyünde Termal Su Bulundu…

İlçemiz Mucur’a bağlı Bayramuşağı köyünde petrol arama sondaj çalışmalarında ilk ölçümlere göre 65 derece termal sıcak su kaynağı bulunduğu öğrenildi.
Mucur Bayramuşağı köyünde 2015 tarihinde petrol arama sondaj çalışmalarına başlanmış, 600 metrede sıcak suya rastlanmıştı. 1800 metrede sert mermer tabakaya rastlayan ekipler sondaj çalışmalarını durdururak sondaj kuyusunun üzerini kapatmıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da faaliyet gösteren özel bir firmanın sondaj kuyularını devralmasıyla bölgede çalışmalar yeniden başlatıldı. Önceki gün kuyunun üzerinin ekipler tarafından açılmasıyla sıcak su toprak yüzeyine çıktı. Debisi yüksek olan sıcak su için teknik çalışmaların yapılabilmesi için doğal havuz oluşturuldu.

Yetkililer tarafından 600 – 1800 metre arasında aşırı miktarda, minareli yüksek, kaliteli, ilk ölçümlere göre 65-70 C⁰ termal sıcak suya ulaşıldığı aktarılırken su sıcaklığının yükselerek 100 dereceye yaklaşacağı ifade edildi.
Termal sıcak su sıcaklığının 80-90 dereceleri bulmasının ardından belli bir süre sıcaklığın düşmemesini bekleyeceklerini ifade eden yetkililer sıcaklık 80 derecenin üzerinde sabitlerse 3 kuyu daha açılacağını ve sıcak suyun ilk etapta seracılık hizmetinde kullanılacağını söylediler.

Bölgede jeotermal potansiyelinin yüksek çıkması bölge halkına büyük sevinç yaşattı.
Yabanlı topraklarında termal otel ve seracılık yapacak bir sıcak suyun varlığı yabanlı tarihinin bir dönüm noktası olacak. Haber Merkezi

Mucur Bayramuşağı köyünde Termal Su Bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir