- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi’nden Anlamlı Program

Kandil kutlandı, kurtuluş yürüyüşü yapıldı...

Mucur Hayrettin Ekim Huzurevinden Anlamlı Program
Kandil kutlandı, kurtuluş yürüyüşleri yapıldı…
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından özel ve devlet huzurevlerinde uygulanan tam izolasyon kapsamında huzurevinde bulunan yaşlıların dışarı giriş-çıkışı ve yaşlı yakınlarının kuruluş ziyareti bu süreçte kısıtlanmış olup aynı zamanda huzurevinde görev yapan personel de 14 gün kuruluşta kalarak uygulanan sabit vardiya sistemi ile çalışmaktadır.
Bu kapsamda İlçemizde bulunan Mucur Hayrettin Ekim Huzurevinde kalan yaşlılar ve personeller için 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı düzenlendi.
Huzurevinde kalan yaşlıların aktif zaman geçirebilmesi, personelin moral ve motivasyonunun yüksek tutulması amacıyla kuruluş içerisinde sosyal mesafe kurallarına uyularak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.
Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak atan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinin sembolü olarak Mucur Hayrettin Ekim Huzurevinde kalmakta olan yaşlılar ve personelle birlikte huzurevi bahçesinde temsili olarak Samsun’dan Ankara’ya kurtuluş yürüyüşü yapıldı.
Yürüyüş sonunda huzurevi girişinde Türk Bayrağı açılarak İstiklal Marşı okunmasının ardından Huzurevinde kalan ve 100 yaşında olan Osman SEÇİLMİŞ tarafından Sakarya Şiiri okunarak program sona erdi.
Aynı günün akşamı ise bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi olması nedeniyle huzurevinde kalan yaşlı ve personelin katılımlarıyla beraber kandil programı düzenlendi.
Bizlerde Yeni Yeşil Mucur gazetesi olarak bu zorlu süreçte ailelerinden günlerce ayrı kalarak emeğini esirgemeden huzurevinde kalmakta olan, yaşlılara yüksek özveriyle hizmet eden tüm huzurevi personellerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz… Haber: Mehmet Burak Dağlı
Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi’nden Anlamlı Program

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir