- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM YEREL

Girişimci Kadınlar Kooperatife Kavuştu

Valimiz İbrahim AKIN, İlçemiz Mucur’a gelerek bir dizi açılış gerçekleştirdi.
Kadın Girişimciler Kooperatifi ile Sosyal Gelişim Merkezi atölyelerinin açılışı gerçekleştiren Valimiz İbrahim AKIN’a eşi Saliha Akın, Devlet Eski Bakanı Sayın Güldal Akşit, Milletvekilimizin eşi Yasemin Kendirli, Mucur Kaymakamı Kaya Çelik ve eşi Bahar Çelik, Vali Yardımcılarımızın eşleri, MİSSDER Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Toğaç Arslan, 25. ve 26. Dönem Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, daire müdürleri ve eşleri eşlik ederken programa çok sayıda Mucurlu kadınlar katıldı.
Hükümet Konağı içerisinde yer alan Mucur Kadın Girişimciler Kooperatifi ile Mucur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde, Aile Destek Merkezi ile KOP tarafından desteklenen Sosyal Gelişim Merkezi atölyelerinin açılış programında bir konuşma yapan Devlet Eski Bakanı Sayın Güldal Akşit, “Kadının gücü ön plana çıktığı zaman, kadınlarımız çok anlamlı işlere imza atabiliyorlar. Kadınlar kararlılıkla yola çıktıklarında önlerinde hiçbir şey duramıyor, bir şeyi çok istediklerinde azimle çalışarak elde edebiliyorlar. Kadınlar olarak ekonomiye katkı yapmak için, kadınların ne yapabileceğini göstermek için bugün burada kadın kooperatifinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Mucur’da bu işin başlatılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Mucur’da kadınlarımız ortaya çok güzel işler çıkaracaklar. Kadınlarımızın istihdama katılmaları hem aile ekonomilerine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları açısından çok önemli. Kadınlarımızın yaptıkları çalışmalarla hem kendileri hem de bulundukları bölge kazanacak. Kadınlarımızın topluma karşı büyük sorumlulukları var. Kadınlarımızın da bu sorumlulukların bilincinde olarak hareket edeceklerine inanıyorum. Bütün kadınlarımızla gurur duyduğumuzu belirtiyor, teşekkür ediyorum.” şeklinde sözlerine son verdi.
Valimiz Sayın İbrahim AKIN’da konuşmasında, “Kadınlarımız, toplumsal hayatımızın temel taşıdır. Kadınlarımızın ekonomik ve toplumsal hayatta etkin olarak yer almaları ülkemiz için çok önemlidir. Kadınlarımızın iş gücüne, istihdama ve üretime katılımının ülkemizin gelişmesine ve büyümesine katkı sağlamaları konusunda önemli çalışmalar yürütülmektedir. Alınan tedbirler ve uygulamalı teşvikler neticesinde kadınlarımızın iş gücüne ve istihdama katılım oranının arttığını görüyoruz. Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatta aktif olmaları aile içindeki rollerini de güçlendirecek, toplumsal saygınlığını artıracaktır. Kadın kooperatifleri de kadınlarımız arasındaki birliği ve dayanışmayı sağlaması açısından önemlidir. Bu noktadan hareketle, Mucur Kaymakamımız önderliğinde ilçemizde bir çalışma başlatılmış ve ilçedeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın da katkılarıyla kadın kooperatifi kurulmuş, hayata geçirilmiştir. Ayrıca, kadınlarımızın el becerilerini geliştirmeyi amaçlayan atölyeler ve kurslar da faaliyete geçmiştir. Kooperatif ve atölyelerin hayırlı olmasını temenni ediyor, ülkemizin büyüyüp gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyorum.” dedi. Mucur Kaymakamı Kaya Çelik de kooperatifin kuruluş hikâyesini ve amaçlarını anlattığı konuşmasında konuklara kooperatif ve atölyeler hakkında bilgiler verdi.
MİSSDER Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Toğaç Arslan’ın ‘Kadın Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması Çalışması’ konusunda sunum yapması ve Çorum Eski Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un da kooperatifçilik tecrübelerini paylaştığı program, kurdele kesiminin ardından Sosyal Gelişim Merkezi atölyelerinin gezilerek kadınların el emeği ürünlerinin incelenmesi ile devam etti.
Devlet Eski Bakanı Sayın Güldal Akşit’in programı, Valiliğimizi ziyaret etmesi ile sona erdi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir