- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

Mucur Kaymakamlığı Sokak Hayvanlarını Unutmuyor…

Kovid-19 salgını sebebiyle alınan tam kapanma kararında ilçemizde bulunan sokak hayvanları için çeşitli yerlere yemek ve su bırakılıyor.
Tam kapanmanın 7. gününde ilçe merkezinde bulunan sokak hayvanları günlük olarak beslenerek gerekli tedavileride yapılıyor.
Bu süreçte insanların evde kalmasından dolayı aç kalan sokak hayvanlarının beslenmesi VEFA Sosyal Destek Ekipleri marifetiyle yapılıyor.
Kapalı olan Hürriyet Ortaokulunun yemekhanesinde pişirilen kemikler, bayat ekmekle karıştırılarak hayvanların barındığı bölgelere kaplarda bırakılıyor.

Pandemiden öncede sokak hayvanlarını beslediklerini belirten Mucur Kaymakamı Faruk ERDEM yapılan çalışmalar hakkında da şu açıklamalarda bulundu;
“Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde sokaktaki dostlarımızı unutmuyoruz. Görevli arkadaşlarımız günlük olarak onların yiyeceğini hazırlayıp bırakıyorlar. Onlar dili olmayan canlılar. Açlıkta, susuzlukta, acıda vb. bize dertlerini söyleyemiyor, içinde tutuyorlar. Sokağa çıkma yasağı varken onları unutmamaya çalışıyoruz. Onların beslenmesi büyük bir sorumluluk ve işi gerektiriyor. Görevli arkadaşlarımız sağ olsunlar her gün aksatmadan faaliyetteler. Ben sahada çalışan bütün çalışma arkadaşlarımıza gayretli ve başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde ifadelerine son verdi. Haber: Mehmet Burak DAĞLI

Mucur Kaymakamlığı Sokak Hayvanlarını Unutmuyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir