- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
KÜLTÜR YEREL

İLÇEMİZDE “ÇALIŞMA HAYATINDA SEFERBERLİK” PROGRAMI BAŞLADI

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU 6 Ocak 2017 Cuma günü Konya’da “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programını başlatmıştır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Ekonomi Şurası’nda yeni istihdam teşvikine yönelik olarak açıklamalarında; teşvik kapsamındaki çalışmalara vakit kaybetmeden başlanması, Mart ayına gelindiğinde işsizlik oranında düşüşün sağlanması ve yapılacak çalışmalar neticesinde işsizlik konusunda Türkiye’nin ciddi bir dönüşümü yakalaması gerektiğini ve bu kapsamda yürütülecek çalışmalara tüm illerin katkı vermesi gerektiğini belirtmişlerdir. 09/02/2017 tarih ve 687 Sayılı Resmi Gazete’de söz konusu istihdam teşviki yayımlanmıştır.
Bu itibarla; ilçemizde “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Toplantısı İlçe Kaymakamımız Muhammet ÖNDER Başkanlığında yapıldı.
Mucur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında düzenlenen ve Kaymakamımız Muhammet ÖNDER Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ali ŞAHİN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferhat ÇAĞLAYAN ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırşehir Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Metin Ülgen KAYA, Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü H. Mehmet AKDENİZ, Mucurlu İş adamları, Ziraat Odası Başkanı Aydın ALTINOK, Esnaf Odası Başkanı Ergül AYGAN, Şoförler Odası Başkanı Levent KÖKSAL, İlçe Milli Müdürü Hüseyin AKBÜLBÜL ve Halk Eğitim Müdürü Hayati AKTÜRK katıldılar.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Sayın Kaymakamımızın “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında genel bilgiler vermesinin ardından sırayla söz alan Kırşehir Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Metin Ülgen KAYA ve Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü H.Mehmet AKDENİZ 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 4447 sayılı işsizlik sigortası kanununa eklenen geçici 17. ve 18. Maddeleriyle özel sektör işverenlerine destek sağlanmasını amaçlayan düzenleme ve yine İşverenlerimizin talebi doğrultusunda nitelikli işgücü temini maksadıyla Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla devam eden kurslarımıza ilaveten kurslar açılabileceği hususlarında katılımcıları bilgilendirdiler.
Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktalar aşağıya çıkarılmıştır:
Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaklardır.
İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır.
İşverenlerin 01/02/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim
Hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir.
İşçi son 3 ay zarfında işsiz olacak.
Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti en az 2.177 TL’dir. Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır.
Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.
Bu teşvikten yararlanacak işverenler; aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır.

Haber: İlhan CAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir