- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM YEREL

51.Tübitak Liseler Finalistleri Belli Oldu.

İlçemiz Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’de Finalistler İçerisinde...

Bu yıl TÜBİTAK tarafından 51.’ncisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölgesinden finalist olan okular belirlendi. Sabancı Kültür Sitesinde yapılan final törenine TÜBİTAK Kayseri Bölge koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Demiryürek, İlçe Mili Eğitim Müdürleri ile projeye katılan öğrenciler ve öğretmenler katıldı.Türkiye’de toplam 12 bölgeden 15 bin 273 başvurunun yapıldığı yarışmada Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Aksaray’dan 947 proje içerisinden 100 proje sergilenmiştir. Yarışmaya giren projeler 57 jüri tarafından oylanarak, 12 alanda belirlenecek olan 18 finalist ile Türkiye finaline gidilecektir.
Kırşehir’den Kayseri bölge sergisine toplam 5 proje çağrılmıştır. İlimizi Yusuf Demir Bilim Sanat Merkezi 3 proje ile temsil ederken, Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 proje ile temsil etmiştir. Juri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, Arif SOYSAL’ın danışmanlığında Biyoloji alanında İrem TORUNOĞLU ve Nazlıgül AKKUŞ, Resul KÖKSAL danışmanlığında Teknolojik Tasarım alanında, Berke Gürler Kayseri Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanmıştır. Taner AKGÜN’ün danışmanlığında Sosyoloji alanında Ayşe Sena ŞENTÜRK ve Melisa KAYA Kayseri Bölge 2. olmuştur.
İlçemiz Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projenin içerisinde olması büyük bir başarıdır.
Bu nedenle TÜBİTAK projesinden İlçemiz’de Fizik ve Teknolojik Tasarım Kategorilerinden Kaşif Robot ile Parmak Göz olmak üzere iki proje ile yarışacaklar.
Final Yarışmasında ulusal dereceye giren öğrenciler, üniversite sınavına girecekleri ilk yıl, bir defaya mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü tercih etmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanırlar. Uluslararası proje yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilecek projeler, Final yarışmasına katılan projeler arasından belirlenir. Uluslararası Proje Yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilerek birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinden birini alan öğrenciler, derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü tercih etmeleri durumunda alanlarındaki yükseköğretim programlarından burslu programlar hariç kontenjan dışından ÖSYM tarafından yerleştirilirler.
İlimizi Kayseri bölge yarışmasında temsil eden tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyor, Türkiye finallerinde ilimiz projelerine başarılar diliyoruz. Haber Merkezi
Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir