- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Başarılı Okulun Başarılı Öğrencilerinden “Bilim Fuarı”

Mucur Şeyh Edebali MTAL Fuarına Yoğun İlgi

İlçemiz Şeyh Edebali Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından geçtiğimiz perşembe günü Tübitak 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.
Tübitak 4006 Bilim Fuarları kapsamında Mucur Şeyh Edebali MTAL öğrencileri tarafından stantlar kurularak 23 tane proje İlçemiz halkına ve diğer okulun öğrencilerine tanıtıldı.
28 Kasım Perşembe günü düzenlenen Bilim Fuarına İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AKBÜLBÜL, Şube Müdürü Vekili Ahmet GAFA, İlçemiz Müftüsü Mehmet Ali DİLEK, diğer okul müdürleri, yöneticiler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.
Bilim Fuarında bir açılış konuşması yapan Mucur Şeyh Edebali Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa BALDEDE: “4006 TÜBİTAK desteği ile hazırlamış olduğumuz bu fuarda Öğrencilerimiz, Öğretmenlerinin yardımlarıyla yapmış oldukları bu çeşitli projeler, gençlerin hayal gücünün ortaya çıkmasında büyük rol oynuyor. Ortaya çıkan bu projelerin öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacaktır.
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızda toplam 23 proje tanıtılmaktadır. Engelsiz Hayattan, İlçemiz’in saklı Yeraltı Şehrinin Tanıtılması ve Arduino denilen programlama kartıyla yapılan projelerinin yanı sıra günlük hayatta kullanabileceğimiz birden fazla proje bulunmaktadır.” dedi.
Fuar, diğer öğrencilerin ve vatandaşların katılımı ile sona erdi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir