- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Aç Kalan Sokak Hayvanları Unutulmuyor

Son günlerde havaların soğuması ve bölgemizi de etkisi altına alan kar yağışından dolayı beslenme sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarının aç kalmamaları için Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan ekiplerle belirlenen yerlere sokak hayvanlarının yemesi için mama bırakılıyor.
İlçe merkezi ve köylerdeki sokak köpeklerinin beslenmesi amacıyla temin edilen mamalar hayvanların yiyebileceği yerlere günlük bırakılıyor.
2’şer kişilik 2 ekip gün içerisinde mobil dağıtım yaparken, merkezde bulunan 17 cami imamına da çuvalla teslim edilen mamalar imamlar tarafından bölgelerinde bulunan hayvanlara veriliyor.
Jandarma ekiplerine teslim edilen mamalarla ise köy merkezlerinde bulunan köpekler besleniyor.
Çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Kaymakam Faruk Erdem;
“Kış ayının kendini hissettirmesiyle sokaktaki dostlarımızı da unutmuyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sokaklara oluşturduğumuz ekipler vasıtasıyla mama bırakıyoruz. Allah’ın dilsiz yaratıkları olan bu hayvanlar açlığı, susuzluğu, ağrıyı bize söyleyemiyorlar maalesef. Onları da kollamak bizim aslî vazifemiz. Geniş bir ağ kurarak hayvanlara belli noktalarda mama bırakıyoruz. Arkadaşlarımız da görevden ziyade istekle ve şevkle bu işe koştuğu için çok memnun kalıyoruz. Bu noktada zaten duyarlı olan vatandaşlarımızdan kendi mahallelerinde bulunan sokak hayvanlarına özellikle şu mevsimde daha duyarlı davranmaları noktasında bir hatırlatma yapmak istiyorum. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir