- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Kaya ÇELİK; “Yaşlılarımız geçmiş ve günümüz arasında bir hazinedir.”

İlçemiz Kaymakamı Kaya ÇELİK Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Kaya ÇELİK mesajında; “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık, insanın güç ve kuvvetini kaybettiği, bir başkasının desteğine ve yardımına ihtiyaç duyduğu, en zor dönemdir. Bu zor dönemdeki büyüklerimize hürmet göstermek ve saygıda kusur etmemek gerekir.
Unutmamamız gereken bir gerçek şudur ki: Bugünün gençleri, yarının ihtiyarlarıdır. Her ne kadar devletimiz huzur evlerinde, kimsesiz ve yaşlılarımıza, yeterli derecede maddî ve manevî imkânları sunsa bile, onların manen rahat edecekleri yegâne yerleri, evlâtlarının yanıdır. Şunu çok açık bir şekilde bilmeliyiz ki; onlar bizim için bir yük değil, saadet kaynağıdır. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız toplumumuzun rehberleri olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Onları, tecrübelerinden faydalanacak birer rehber ve evimizin huzur kaynağı bilmeliyiz.
Yaşlılarımızın ve yarının ihtiyarları olacak olan bütün herkesin yaşlılar haftasını kutluyor, bu haftanın ve bundan sonraki günlerin yaşlıların kıymetinin bilindiği ve onlara hak ettikleri değerin verildiği günler olmasını diliyorum.” ifadeleriyle sözlerine son verdi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir