- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
YEREL

3 Altın Kural: Maske, Mesafe, Temizlik

Kovid-19’la mücadele kapsamında Mucur Kaymakamı Faruk Erdem’in katılımıyla vatandaşlarımıza maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulması için alınması gereken önlemler anlatıldı.
Mucur Kaymakamlığı İSDEM (İlçe Salgın Denetim Merkezi) ekipleri günlük olarak faaliyetlerine devam edilmektedir.
İSDEM nedir ve ne iş yapar?
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine ve bağlı bulunan kaymakamlıklara, Covid-19 Tedbirleri Denetimleri konulu genelge gönderdi.
Genelgede, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürüldüğü belirtildi.
Kontrollü sosyal hayat döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla İSDEM Uygulaması geliştirilmiştir.
Bu kapsamda Mucur İlçe Salgın Merkezi ekipleri gerek  esnafları gerekse halkı ziyaret ederek vatandaşlara 3 altın kural olan Maske, Mesafe, Temizliği bilinçlendirme için çalışmalarını sürdürmektedir. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir