- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM YEREL

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 82. Yılında Mucur’da Anıldı.

Tarih sayfalarındaki 10 Kasım 1938, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ebediyete gözlerini yumduğu gündür.

Kurtuluş Savaşlarındaki başarısı, aldığı siyasi kararlar ve yaptığı inkılaplar ile Türk Milleti’nin kalbinde “Kahraman ATATÜRK” olarak yer eden; aynı zamanda dünyanın kabul ettiği bir lider ve devlet adamı olanGazi Mustafa Kemal, her yıl 10 Kasım’da milyonlarca insan tarafından saygı ve sevgi  ile anılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, ebediyete irtihalinin 82. yılı, tüm ülke genelinde olduğu gibi İlçemiz’de de yapılan programla anıldı.
10 Kasım programı Mucur Hükümet Konağı önünde bulunan ATATÜRK anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saat 09.05′ geçe  yapılan 2 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu ve bayrağımız göndere çekilerek, saygı için yarıya indirildi.

Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile MTAL öğrencileri tarafından şiirler okundu.
Daha sonra yapılan yarışmalarda dereceye giren  öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle Kahraman ATATÜRK’ün Sevdiği Şarkıların  söylenmesi ile program sona erdi. Haber: Fatma DAĞLI

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir