- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Güzyurdu Köyüne Hibeli Hayvan Barınağı Kuruluyor…

Yaylalarda küçükbaş hayvan refahını ve verimini arttırmaya yönelik hazırlanan “KOP ile Sürü Yöneticilerine Destek Oluyoruz” Projesi meyvelerini veriyor.
Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul görülen “KOP ile Sürü Yöneticilerine Destek Oluyoruz” Projesi kapsamında İlimizde portatif ağıl (küçükbaş hayvan barınağı) kurulumları başladı.
Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran SEÇEN, portatif ağıl (küçükbaş hayvan barınağı) kurulumu gerçekleşen İlçemiz Mucur’a bağlı Güzyurdu Köyünde incelemelerde bulundu.
İl Müdürü Duran SEÇEN yaptığı açıklamada; “İlimiz Merkez ve İlçelerimizde uygulanmakta olan projeden toplamda 25 kişiye portatif ağıl dağıtımı yapıldı. 7*34 metre kenar uzunluğunda 238 m² lik alana sahip bu ağıllar %70 hibeli olup projenin toplam bütçesi 3.530.000,00 TL’dir. Bu proje ile İlimizde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yayla hayvancılığında dezavantaj olan barınak sorunun giderilmesi ve yetiştiricilerimize düşük maliyetli barınak temini için örnek olması hedeflenmektedir” dedi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir