- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

İŞKUR, Mucur’da İstihdam Oranını Arttırıyor

Kırşehir Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü, ilimiz geneli istihdamı artırma yönünde hedeflerini gerçekleştirmeye tam gaz devam ediyor.
Kırşehir Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü 2022/1 İl İstihdam toplantısında alınan kararla 2022 Eylem Planı doğrultusunda kurs programlarına ara vermeden paydaş kurumlarla ortaklaşa işbirliği düzenlemektedir. İstihdam konusunda ilimizin işgücü piyasasında ihtiyaç duyduğu meslekleri belirleyip kurs programını ona göre belirleyen kurumumuz şimdi de Mucur Belediye Başkanlığı ile yeni kurs protokolü imzalandı.
İlimiz bünyesinde birçok işverene ve birçok kamu kuruluşuna kursiyer desteğini amaç edinmiş, aynı zamanda kursiyerlerin zaruri giderlerini ödeme konusunda destek verdiklerini belirten Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü, bu desteklerden biri olan Mesleki eğitim kursları hakkında bilgi verdi.
Kırşehir İŞKUR tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Mesleği olmayanlara meslek edindirmek, mesleği olmakla birlikte mesleki becerilerini geliştirmek isteyenlerin istihdam edilebilirliğini artırmak amacıyla en az %50 istihdam garantili olarak düzenlenmektedir.
3 ay sürecek olan kursumuzda 15 kadın kursiyerimize Genel Sağlık Sigorta (GSS) primi yatırılacak olup, günlük 65,44 TL cep harçlığı İŞKUR tarafından ödenecektir. Kadın kursiyerlere yönelik düzenlenen kurs programımıza 110.977,2 TL’lik bütçe ayırmış bulunmaktayız. Ayrıca Meslek Edindirme Kursu katılımcılarına program sonunda katıldıkları programa ilişkin bilgileri gösteren Meslek Edindirme Kursu sertifikasını da vermekteyiz.
Kurumumuz ve Mucur Belediye Başkalığı ile ortaklaşan düzenlenen Meslek Edindirme Kursumuzun (İstihdam Garantili) seçmeleri 01.02.2022 tarihinde 10:00-12:00 saatleri arasında Mucur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılmıştır. Seçilen 15 bayan kursiyerlerimiz Kuru Baklagiller Elemanı mesleğinde eğitilecek ve eğitimiz sonunda aynı meslek grubu ile istihdam edilecektir.
İşkur olarak iş arayan vatandaşlarımıza meslek edindirme konusunda destek verdiğimiz gibi aynı zamanda seçilen 15 bayan kursiyerimize İş Kulübü Eğitimi tanıtım toplantısını da yapmış bulunmaktayız. 07.02.2022 tarihinde Mucur Halk Eğitim Merkezinde kadın kursiyerlerimizle gerçekleştirdiğimiz toplantıda kursiyerlerimizin kurs sürecinde ve kurs sonunda da yanlarında olduğumuzu dile getirmiş bulunmaktayız.
Kurumumuz olarak istihdamı artırma yönünde hedeflediğimizi gerçekleştirmeyi amaç edinmiş bu bilinç ile ilimizde istihdama artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecektir.” denildi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

İŞKUR, Mucur'da İstihdam Oranını Arttırıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir