- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Mucur İçmesuyu Tesisleri Yapım işinde çalışmalar devam ediyor.

Devlet ve Su İşleri Kayseri 12.Bölge Müdürlüğü, İlçemizde yapımı devam eden İçmesuyu projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
12.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:
“Proje kapsamında Mucur İlçesinin İçmesuyu ihtiyacını 2055 yılına kadar karşılamak amacıyla Mucur İlçesi Şatıroğlu Mahallesi mevkiinde açılan kuyulardan toplamda 70 lt/sn su temin edilecektir.
İş kapsamında 1000 m3 ve 2000 m3’lük içme suyu deposu ve kuyu binalarının kaba inşaat işleri ,ince inşaat işleri , mekanik işler ve elektrik işleri tamamlanmıştır.
İçmesuyu iletim hattı olan 4200 m HDPE boru imalatı, hat üzerindeki sanat yapıları imalat ve mekanik montaj işleri tamamlanmıştır.
Proje kapsamında bahse konu kuyu ve depo binaları için imalatı tamamlanan Enerji Nakil Hatlarının 04.08.2022 Geçici Kabul yapılarak tesise enerji verilmiştir
Proje öncesinde Mucur İlçesinin içmesuyu’nun karşılandığı Seyfe Gölü havzasından çekilen su kaynakları tamamen devre dışı kaldığından doğal yaşam ve göl suyu korumaya alınmış oldu.
Projenin Seyfe Gölü havzasının korunması amacı ve Mucur halkına yaşamsal olarak en kaliteli suyun verilmesi hususu hayırlı uğurlu olsun.
İmalatlar fiziksel işler olarak % 95 seviyesindedir.” denildi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir