- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Mucur’a ve Kaman’a Doğalgaz Verilmeye Başladı

06 Nisan 2017 tarihinde temeli atılan Doğalgaz hattı, pazartesi günü İlçemiz’e verilmeye başladı.
Doğalgaz verme törenine Valimiz Necati ŞENTÜRK’ün yanı sıra Milletvekillerimiz Mikail ARSLAN ve Salih ÇETİNKAYA, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Kaymakamımız Kaya ÇELİK, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros DULKADİROĞLU, Belediye Başkanımız Ali ŞAHİN, KIRGAZ Genel Müdürü Selçuk AKSAKALOĞLU, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman DEMİR, AK Parti Mucur İlçe Başkanı Oğuzhan GÜNDÜZ, Kaman Belediye Başkanı Erhan TALU, ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Valimiz ve beraberindeki protokol tarafından İlçemize doğalgaz verme meşalesinin yakılmasının ardından Kaman ilçesinde düzenlenen törene geçildi.

Necati ŞENTÜRK, yaptığı konuşmada doğalgazın medeniyetin ölçütü olduğunu, doğalgazın kullanıma başlanması ile birlikte Mucur ve Kaman’da yaşayan kadınların işlerinin çok daha kolaylaşacağını söyledi.
Ülkemizin en temiz illerinin başında Kırşehir’in geldiğini belirten Valimiz Sayın Necati ŞENTÜRK, “Madden ve manen en yaşanabilir kent olarak Türkiye’nin en temiz illerinin başında Kırşehir geliyor. Bu hava temizliğinde doğalgazın da etkisi büyük. Bugün de Mucur ve Kaman ilçelerimizi doğalgazla kavuşturuyoruz. Doğalgazın gelmesi ile birlikte Kaman Organize Sanayi Bölgesini daha canlı bir hale getireceğiz. Kalkınma, sanayileşme ile mümkün olur. Doğalgaz, ilçelerimize hayırlı olsun.” dedi.
Milletvekilimiz Mikail ARSLAN’da konuşmasında, “İlimizin güzide ilçelerinden Mucur ve Kaman’ın doğalgaza kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimizde doğalgaz olmayan bölgelere de doğalgazın gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Milletvekilimi Salih ÇETİNKAYA ise şunları söyledi: “Doğalgaz, Mucur ve Kaman için çok değerli bir hizmet. Bunun önemi kullandıkça daha da anlaşılacak. Doğalgaz diğer yatırımların da öncüsüdür. Doğalgazın ilçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” KIRGAZ Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu da yaptığı bilgilendirme konuşmasında, “Sırasıyla projesi onaylanan Mucur’da ilk etapta 2700 binanın, Kaman’da ise 3000 binanın doğalgazları açılmıştır. 2018 yılında da geri kalanlar tamamlanıp doğalgaz verilecektir.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir