- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Mucur Meslek Lisesinden Büyük Başarı

İlçemiz Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ODTÜ Robot Yarışmasında ses getiren başarıya imzasını attı.
Her yıl 400’ün üzerinde yarışmacı ve 4 binin üzerinde izleyiciye ev sahipliği yapan Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robotunu yaparak katıldı ve yine hünerlerini gösterdi.
Bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası ODTÜ Robot Günleri, 23-24 Şubat 2019 tarihlerinde ODTÜ KKM’ de gerçekleştirilmiştir. 2019 Odtü robot günleri kapsamında çizgi izleyen, çöp toplayan, insansız hava aracı, labirent çözen, serbest proje ve arama kurtarma olmak üzere toplam altı katekoride robot yarışmaları düzenlenmiştir. Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Arama kurtarma kategorisinden yarışmaya katıldı.
Arama kurtarma kategorisinde amaç iki robot arasında haberleşme sağlanarak bir robotun diğeri tarafından temsili bir şekilde kurtarılmasıdır. Yaşanabilecek afet ve kazalarda kullanılması için ortaya konan bu kategori, yaşanan acıları azaltmak için atılan bir başlangıç adımıdır. Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arama kurtarma kategorisinde ilimizi başarı ile temsil ederek üçüncülük ödülü almıştır.
Gazetemiz adına yarışmaya katılan Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik ve Elektronik Öğretmeni Resul KÖKSAL ve lise öğrencisi Armağan ŞAHİN’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Haber: Mehmet B. Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir