- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM YEREL

Mucur’lu Öğrenciler Deprem Tahliye Tatbikatını gerçek sandı

01-07 Mart Deprem Haftası nedeniyle ülkemiz genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı” yapıldı.
İlçemiz Şehit Astsubay Sedat Mert Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçeği aratmayacak şekilde gerçekleşen tatbikata Mucur Kaymakamı Faruk Erdem de katıldı.
370 öğrenci ve 25 öğretmenin bulunduğu tatbikatta hazırlanan senaryo gereği depreme sınıflarında yakalanan öğrenciler, sirenlerinin çalması üzerine sıralarının yanlarına siper alarak kendilerini korumaya çalıştılar.
Sarsıntının geçmesi ve ikinci siren çalması ile birlikte okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edilen öğrenciler, daha önceden belirlenen toplanma alanında bir araya geldi.
Deprem tahliye tatbikatı 1 dakika 25 saniye gibi kısa bir sürede herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Yapılan tatbikata Kaymakam Faruk Erdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayati Atatürk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Özkan Açıkgöz, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Mucur’lu Öğrenciler Deprem Tahliye Tatbikatını gerçek sandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir