- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL

Kaymakam ERDEM’in “18 Mart” Mesajı

Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd eden Kaymakam ERDEM şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale zaferi şanlı tarihimizde mücadele ve direniş azmini gösteren, tarihin altın sayfalarına yazılan bir destan; milletimiz için olduğu kadar bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve insanlık için de bir sembol ve umut tablosudur. Çanakkale muharebeleri bir gurur tablosu olduğu kadar bir hüzün tablosu olarak da yakın tarihimizin dokunaklı zaferlerinden biri olmuştur. Farklı milletlerden insanların yan yana yattığı Çanakkale, savaşın acımasız gerçekleri karşısında barışın anlam ve değerini tüm insanlığa hatırlatan “yüzyılın son centilmen savaşı”nın kazanıldığı bir ibret abidesidir.
Bu zafer hem milli tarihimizi hem de dünya tarihini adeta yeniden dizayn etmiştir. Zira 18 Mart 1915’te dünya, tüm imkânsızlıklara rağmen emsalsiz fedakârlılıklarla bir milletin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Tarih, dünyanın dört bir yanından gelen işgalci güçlerin kuvvetleri ile gidip de gelemeyeceğini bile bile düşmana göğsünü siper eden vatan fidanlarının destansı mücadelelerini yazmış ve hiç bir silahın vatan ve millet sevgisine karşı zafer kazanamayacağı dünyaya gösterilmiştir. Türk milleti, bu savaşlarda üstün komutanlık yeteneğiyle savaşların zaferle sonuçlanmasını sağlayan Mustafa Kemal gibi bir askeri dehayı da tarih sahnesine armağan etmiştir. Ecdadımız; bağımsızlık kararlılığının ve Çanakkale ruhunun ebedi anıtını Çanakkale’ye dikmiştir.
Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Geçilmez” şiirinde vurguladığı tarihe sığmayan Çanakkale şehitlerini anmak, anlamak ve anlatmak her Türk insanının bu vatana borcudur. Bastığımız yerlerin toprak değil, vatan olmasını sağlayan kahraman ecdadımızla gurur duyan nesiller olarak, şehitlerimizin asil emanetlerine sahip çıkarak hatıralarına yakışır bir gelecek inşa etmek için durmadan çalışacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Anafartalar kahramanı Aziz Atatürk ve “tarihe gömmek istesek” de sığmayacak kadar büyük kahramanlarımızı Çanakkale Zaferinin 107. yılında minnet ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.” dedi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir