- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Mucur’lu Vatandaşlarımızın Dikkatine… HES (Hayat Eve Sığar) Kodu Nasıl Alınır?

Tüm İl geneli olduğu gibi İlçemiz genelinde hes kodu kontrol uygulamasına geçinildi.
Bu kapsamda Kırşehir Valiliği İl Umumî Hıfzıssıhha Kurulu Kararınca; “İlimizde bulunan tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile bankalarda (özel bankalar dahil) çalışan personel ile hizmet almak veya ziyaret etmek amacıyla gelen tüm vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulaması üzerinden HES kodu sorgulanarak, uygulamanın onay verdiği kişilerin girişlerine izin verilmesine, sorgulama neticesinde karantina ya da izolasyon altında olması gerektiği anlaşılanların kolluk kuvvetlerine/İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilerek daha önce tespit edilen yurtlarda ilgilinin durumuna göre karantina ya da izolasyon altında tutulmalarına, İl ve İlçelerimizde HES Kodu uygulamasına geçiş yapılmıştır.” denildi.
Hes kodu uygulaması covıd-19 yayılımını önlemek, çalışanların sağlığını korumak ve riskli kişileri kontrol edebilmek amacıyla Kamu Kurum ve Kuruluşları ile bankalara giden ziyaretçilerimize HES kodu takibi uygulamasına geçiş yapılmıştır.
Hes Kodu Alınır?
1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümünden alınabilir.
2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve “Paylaşım Süresi” gün sayısı olarak yazılır ve 2023’e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, seyahatiniz için geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.
Paylaşım Süresi’nin seçeceğiniz uçuşun tarihinden en az 7 gün daha fazla olması gerekir. Örneğin uçuşunuz 10 gün sonra ise en az 17 gün geçerli Paylaşım Süresili bir kodunuz olmalı. HES kodunun geçerli olması için Paylaşım Süresi’ni girerken yolculuk tarihine kadar olan gün sayısına en az 7 gün daha eklemelisiniz.
Örnek Mesaj ise; HES 12345678901 1234 17
3- e-Devlet sistemi üzerinden “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz.
Mucurlu vatandaşlarımızın Kamu Kurum ve Kuruluşları ile bankalara giderken dikkat etmeleri gerekmektedir. Haber: Mehmet Burak Dağlı
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu Nasıl Alınır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir