- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

AKTÜRK, LGS öncesi öğrenci ve velilere tüyolar verdi

İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Hayati AKTÜRK, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrenciler ve veliler için bir mesaj yayımladı.
Cumartesi günü iki oturum şeklinde gerçekleşecek sınav hakkında bilgiler veren Mucur Milli Eğitim Müdürü Hayati AKTÜRK şu sözleri söyledi:
“Kıymetli velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek olan Liselere Giriş Sınavında sınav motivasyonunuzu en yüksek seviyede tutarak sınavı başarıyla tamamlamanız için her türlü tedbiri aldığımızdan emin olabilirsiniz. Öğrencilerimizin sınav giriş yeri, salon numarası, sıra numarası ve alacağı sınav tedbir hizmeti gibi benzeri bilgiler 13 Haziran tarihinden itibaren Bakanlığımız e-okul veli ve öğrenci bilgilendirme sisteminden ilan edilmiştir. Öğrencilerimizin sınav giriş belgeleri sınav olacakları salon ve sırada hazır olacaktır.
Sevgili öğrencilerimiz, Sınava gelirken yanınızda; geçerli kimlik belgenizi, kalem silgi ve kalemtıraşınızı ve içme suyunuzu getirmeyi unutmayın. Kimlik belgelerinizde fotoğraf şartı aranmayacaktır. Öğrencilerimiz; T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi biçiminde kimlik belgesi, Nüfus Müdürlüğü tarafından verilen geçici kimlik belgesi veya T.C. Kimlik Kartı talep belgesi ile de sınava alınabileceklerdir. Engelli veya özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilerimizin sınav giriş belgesinde ayrıca sınavda alacağı sınav tedbir hizmeti bilgileri yer almaktadır. Süren hastalığı olan öğrencilerimizi tek kişilik salonlarda sınava alacağız. Astım hastası veya sürekli ilaç veya cihaz kullanan öğrencilerimizin, kullandıkları ilaç ve cihazları yanlarında bulundurmalarına izin vereceğiz. Sınav iki oturumdan oluşmaktadır. Sınavın birinci oturumu sözel alandan 50 soru olup süresi 75 dakikadır. Sınavın ikinci oturumu ise sayısal alanda 40 soru olup süresi 80 dakikadan oluşacaktır. Birinci sınav oturumunun başlama saati 09.30, ikinci sınav oturumunun başlama saati ise 11.30 dur. Öğrencilerimizin sınava katılımları zorunlu değildir. Okul binası önünde kalabalık ve yığılma oluşturulmaması için gelen öğrencilerimizi pandemi kurallarına da uyarak bekletmeden bina ve salonlara alacağız. Binaya giriş yapan her öğrencimize 1 adet maske verilip ellerine dezenfektan uygulaması yapılacaktır. Alerjisi bulunan öğrencilerimiz dezenfektan uygulamasından mahrum tutulacaktır.
Sınav salonlarına alınan öğrencilerimizin üzerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar bulundurulabilir. Sınav günü okul kantinlerimiz kapalı olacaktır. Öğrencilerimiz yanlarında içme suyu getirebilirler. Velilerimiz kesinlikle okul bahçesine alınmayacaktır.
Öğrencilerimizin teneffüse çıktıklarında bir araya gelmeleri ve kalabalık oluşturmaları engellenecektir. Öğrencilerimiz 45 dakikalık teneffüs süresinde okul binasında ve bahçede maskeyle bulunacaklardır. İkinci oturuma girerken salon başkanı ve gözetmen tarafından öğrencilerimizin maskesi yenilenecek ve el dezenfektanı uygulanacaktır. İsteyen öğrencilerimiz sınav esnasında maskelerini çıkarabileceklerdir. 20 kişilik salonda sınava katılmayan öğrencimiz olması durumunda salon başkanı sosyal mesafeyi daha rahat ayarlamak için öğrencilerimizin oturma yerlerini değiştirebilecektir. Arzu eden öğrencimiz yanlarında getirdikleri maske dezenfektan, peçete ve içme sularını kullanabileceklerdir. Sınav sonrasında sınav kitapçıkları dağıtılmayacak, 22 Hazirandan itibaren müracaat eden velilerimize verilmek üzere saklanacaktır. Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacaktır.
Aldığımız ve alacağımız tüm tedbirler ile uyulması gereken kurallar öğrencilerimizin başarısı içindir. Sınav esnasında sınav görevlilerimize ve güvenlik ğüçlerimize yardımcı olacağınıza inanıyoruz.
Gerçekleştireceğimiz sınavın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder, sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar dilerken, sınav süresince, aldığımız tedbirlere uyum ve anlayışınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.” şeklinde sözlerine son verirken bizlerde Yeni Yeşil Mucur Gazetesi olarak 20 Haziranda Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz. Haber: Mehmet Burak Dağlı
AKTÜRK, LGS öncesi öğrenci ve velilere tüyolar verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir