- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

Mucur’un Sevilen Avukatı Cem YILDIRIM’dan Gazetemize Röportaj; “BAŞARININ SIRRI”

İlçemiz’in sevilen ve sayılan, güler yüzlü Avukatlarımızdan Cem YILDIRIM ile gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlhan CAN söyleşi gerçekleştirdi.
Son zamanlarda Mucur’lu hemşehrilerimizin sevip ilgi gösterdiği Avukat Cem YILDIRIM; vatandaşlarımızın merak ettiklerini ve gazetemizin sorularını yanıtladı:
1- Mesleki başarınızın sırrı nedir?
– Mesleki olarak, değişen ve yenilenen hukuk sistemine doğru entegre olmaya çalışıyorum. Ama her şeyden daha önemli olan karşılaşılan zorluklarla mücadele edip yılmamaktır.

2- Mucur’da Avukatlık kolay mı?
– Avukatlık mesleği Türkiye’nin her yerinde zor bir meslek. İnsanın memleketinde Avukatlık yapması biraz daha zor olduğu söylenebilir. Ancak hak ve hukuka riayet ederek ilkelerinden ödün vermeyen insanlar için zor diye bir kavram yoktur.

3- Bildiğimiz kadarıyla babanızın asker olması nedeniyle Mucur’da doğup büyümediniz. Mucur’da Avukatlık yapmaktan memnun musunuz?
– Hayatımın büyük bölümü ve eğitim sürecim Ankara’da geçti. Ama memleketim Mucur ile bağımı hiçbir zaman koparmayıp bir gözüm kulağım burada oldu. Bu nedenle Mucur’da olmaktan çok memnunum.

4- Avukatlık mesleğinden önce devlette çalıştığınız söyleniyor. Ne görevlerde bulundunuz?
– Tabii değişik sürelerde farklı yerlerde görev yaptım. Bir süre Başbakanlık Terörle Mücadele biriminde görev yaptım. Ardından İstihbarat Daire Başkanlığı Siber Suç Soruşturma Kursunu tamamlayarak Adli Bilişim sahasında çalıştım. Türkiye – İran Sınır hattında aktif olarak görev yaptım. Devletimize şerefle hizmet ettim. Daha sonra kendi rızam ile serbest Avukatlık yapmaya başladım.

5- Müvekkilleriniz sizi çok seviyor. Normal bir müvekkil Avukat ilişkisinden daha fazla seviliyorsunuz. Neden?
– Tabii bunu duymak çok güzel. Büyük memnuniyet benim için. İnşallah her zaman öyle olur. İnsan ilişkilerim genelde iyiydi. Ama bunun için özel bir çaba sarf etmiyorum.

6- Mucur’da Avukatlık yapmanız ile beraber vatandaşın yargıya karşı sempatisi oluştu. Özellikle Avukatlara karşı olan ön yargı azaldı. Sizce sebebi nedir?
– Tabii bu çok geniş bir yelpazede cevaplanabilecek bir soru. İnsanlarla ilişkilerim dolayısıyla mesleğimize sempati duymaya başlayanlar olmuş ise bundan çok memnuniyet duyarım. İnsanlar arasındaki samimi ve doğru yaklaşımların gerçekleşmesi bütün ön yargıları bertaraf edecektir.

7- Mucur’da başka bir sektörde iş yapma niyetiniz var mı?
– Açıkçası böyle bir vaktim yok. Oldukça yoğun çalıştığım bir süreçteyim. Bu nedenle Avukatlık dışında başka bir işe vakit ayırmam mümkün gözükmemektedir.

8- Vatandaşlar arasında sevginin bir tezahürü olarak siyasete girmeniz konusunda diyaloglar duyuyoruz. Sizin böyle bir niyetiniz var mıdır?
– Siyaset çok uzak olduğum bir alan değil. Gazi Üniversitesinde öğrenci olduğum dönemde siyasetle de ilgilendim. Ancak şimdilik siyasetle alakalı böyle bir planım yok.

9- Samimi cevaplarınız için teşekkür ederiz. Ayrıca sizin dile getirmek istediğiniz bir şeyler var mı?
– Bu samimi ve dostane sohbet için teşekkürlerimi sunarım size. Tüm insanlığı zorlayan pandemi sürecinin hayırlısı ile bir an evvel noktalanarak mesafenin ortadan kalktığı eski güzel günleri aratmayan yeni güzel günler temennisi içerisindeyim. Bütün hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunarım. Sağlıkla kalın…” Haber: Mehmet Burak Dağlı

Mucur’un Sevilen Avukatı Cem YILDIRIM’dan Gazetemize Röportaj; “BAŞARININ SIRRI”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir