- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Kırşehir’de Yerli Aşı “Turkovac” Yapılmaya Başlanıldı

Türkiye Sağlık Bakanlığı ile Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilmiş yerli aşımız ‘Turkovac’ Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pazartesi günü itibariyle yapılmaya başlanıldı.
Konuyla ilgili olarak Kırşehir Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Bulut yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi:
“Yerli aşımız geliştirildi, bizde gelişme sürecini vatandaşlarımız gibi büyük bir heyecanla yakından takip ettik. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan sevkiyat ile depolarımıza aşılarımızı aldık. Randevu almak suretiyle vatandaşlarımıza aşılarımızı yapmaya başladık. Bugün itibariyle aşılarımıza yoğun bir ilgi var, ilginin giderek daha da artacağını düşünüyoruz. Bilhassa Yerli Türk aşısı gelsin olacağım diyen vatandaşlarımızı özellikle davet ediyoruz ki salgından en kısa sürede kurtulalım.” Dedi.

Ayrıca Kırşehir AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Güneş ise şu açıklamalarda bulundu:
“Günde 200 hastaya randevu vermekteyiz, talep olması halinde bu randevuyu 500’e kadar çıkartabileceğiz, bilindiği gibi 1 flakonu 8 saat içerisinde tüketmemiz gerekmektedir bunun için vatandaşlarımızın randevularına uyması çok önemlidir. Sabah saat 08:00 – 00:00 arası randevulu vatandaşlarımız gelip aşılarını hastanemizde yaptırabilirler.” Dedi.

Turkovac aşısı olmak isteyen vatandaşlarımız randevularını; 182’i arayarak ya da MHRS web-mobil üzerinden alabilir. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Kırşehir'de Yerli Aşı 'Turkovac' Yapılmaya Başlanıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir