- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL

Mucur MYO, “Akif’ten Asım’a” Konulu Panel düzenleyecek

İstiklal harbimizin şiddetinin en fazla hissedildiği o günlerde Mehmet Akif’in milletimizin hissiyatlarına tercüman olarak kaleme aldığı İstiklal Marşı’mız, elbette kurtuluş mücadelesi ve bağımsızlığımızın sembolü olarak kabul edilmektedir.
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’i bu duygu ve düşünceler ekseninde anmak ve anlamak için Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu’nda ‘Akif’ten Asım’a’ başlığıyla Panel düzenlenecek.
İstiklal Marşı’mız milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır. Milletimizin bağımsızlık aşkının imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmek ilmek dokunduğu eşsiz bir şaheserdir.
“Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” Akif’in miletine olan sevdasının asırlar ötesine söylenmiş ve zihnimizde hep taze olacak özdeyişidir.
18 Mart yani yarın Saat: 10.30’da Mucur Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleşecek olan panelde konuşmacı olarak; Doç. Dr. Maksut YİĞİTBAŞ, Doç. Dr. Abdulkerim KARADENİZ ve Arş. Gör. Muhammed Mazhar ŞAHİN katılacak.
Tüm halkımız davetlidir. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir