- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

Valimiz İbrahim AKIN, İlçemiz Köylerini Ziyaret Etti

Valimiz Sayın İbrahim AKIN, Mucur ilçesine bağlı Rahmalar Köyünü ziyaret ederek köyde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya geldi.
Ziyaretinde Rahmalar Köyü Muhtarı Ali KAYA ve köylüler tarafından karşılanan Valimiz Sayın İbrahim AKIN’a Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Kenan ŞAHİN, İlçe Kaymakamı Kaya ÇELİK, İlçe Müftüsü Mehmet Ali DİLEK, Mucur Ziraat Odası Başkanı Aydın ALTINOK, İlçe Malmüdürü Halil BIYIK, İlçemiz Emniyet Müdürü Salih KESKİN, İlçe Jandarma Komutanı Ali ALP, ilçemiz yöneticileri ve bazı daire müdürleri eşlik etti.
Programında, yapımı tamamlanan ve kılınan Cuma namazı ile ibadete başlayan Rahmalar Köyü Şeyh Edebali Cami açılış merasimine katılan Sayın Valimiz, köyde yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelerek sohbet etti.
İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duanın ardından konuşan Valimiz Sayın İbrahim AKIN, “Camiler inancımız gereği olarak Müslümanların toplandığı, buluştuğu, ibadet ettiği yerlerdir. Bir diğer yandan da camilerimiz, minarelerimiz, ezanlarımız İslam’ın sembollerindendir. Köyümüzdeki caminin eski olmasından dolayı yeni bir cami yapılmasında karar alınmış. Bu yeni caminin köyümüze hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dolayısıyla, köylerimizdeki eksiklikleri imkânlar doğrultusunda gidermeye çalışıyoruz. Amacımız köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yüksek tutmaktır. Bu vesileyle, köylerimize götürdüğümüz hizmetlerin devam edeceğini belirtiyor, herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Valimiz Sayın İbrahim AKIN, daha sonra İlçemiz Mucur’a bağlı Palangıç Köyü yakınlarında bulunan ve çıkarılan tuzun birçok alanda kullanıldığı Tepesidelik Tuzlasında incelemelerde bulundu.
Ziyaretinde yetkililerinden tuz ocağı hakkında bilgiler alan Valimiz Sayın İbrahim AKIN, işletmenin ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkı sağladığını söyledi. Sayın Valimizin ziyareti, tuz mağaralarında yaptığı inceleme ve çıkarılan tuzlar ile bu tuzların kullanım alanları ile ilgili bilgiler alması ile sona erdi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir