- Yeni Yeşil Mucur Gazetesi - Yeşil Mucur'un Güncel Gazetesi
GÜNCEL YEREL

YSK Seçim Sürecini Başlattı

Seçimlerin çekişmeli geçtiği İlçelerden birisi olan Mucur’da Vatandaşlar Osman DEMİR’in AK Partiden Aday olmasını bekliyor...

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçiminde aday olacak kamu çalışanları ve siyasi partilerin il, ilçe başkanlıkları mensuplarına ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gazete’nin 26 Ekim 2018 Cuma günkü sayısında yayımlanan YSK kararına göre, Mahalli İdareler Seçiminde aday olmak isteyen hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları YÖK ve RTÜK üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi statüsünde bulunmayan kamu görevlileri, subaylar ile astsubaylar, siyasî partilerin İl ve İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların en geç 1 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekecek.
Her ne kadar YSK Kararında istifa edeceklerin süresi 01 Aralık olarak belirlense de özellikle AK Partinin aday çokluğu nedeniyle bu tarihi 01 Kasım ya da 05 Kasım olarak açıklaması bekleniyor.
MUCURLULAR AK PARTİ ADAYINI BEKLİYOR
Her Mahalli İdareler Seçiminde büyük çekişmenin yaşandığı Mucur’da herkes AK Partinin Adayının belirlenmesini bekliyor. Halkın büyük bölümü Osman DEMİR’in adaylığına kesin gözüyle bakarken yeni bir yüzün Mucur’da kırgınlık ve dargınlıkları gidereceğini umuyor.
Hizmet noktasında geri kalmış Mucur’un istenilen yatırımı alması için iktidar partisinden bir belediye başkanının seçilmesinin faydalı olacağını dile getiren Mucurlu hemşehrilerimiz halka hizmet edecek, bürokrasiyi bilen, projeler gerçekleştirebilecek, tüm Mucur’u kucaklayacak, bir belediye başkanının özlemini çektiklerini ifade ediyorlar. Haber: Mehmet B. DAĞLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir